"Svensklaget" tillika topplaget Arminia Bielefeld stormar mot Bundesliga.

Senaste möten
Arminia Bielefeld - Kiel 2-1

Arminia Bielefeld - Kiel 1-0
Kiel - Arminia Bielefeld 1-2

BUNDESLIGA 2
1. Arminia Bielefeld 27 14 11 2 51:25 53
6. Holstein Kiel 28 10 8 10 44:44 38

Kiel hemma
13 4 5 4 18:19 17

Formen
F, O, O, V, F

Senaste match
Bochum - Holstien Kiel 2-1

Arminia Bielefeld borta
14 8 5 1 28:14 29

Formen
V, V, O, O, O

Senaste match
Hamburg - Arminia Bielefeld 0-0

Joakim Nilssons (startspelare) och andramålvakten Oscar Linnérs Arminia Bielefeld tog en stark pinne senast borta mot Hamburg. Andra raka krysset efter omstarten då man spelade 1-1 hemma mot Osnabrück. Dags för en seger nu? Bielefeld toppar Bundesliga 2 fem poäng före Stuttgart. Detta trots att man har en match mindre spelad. Seger på lördagseftermiddagen och avståndet ned till Stuttgart skulle vara hela åtta poäng med lika många matcher spelade. Det är ett försprång som Bielefeld väldigt gärna roffar åt sig. Det var viktigt att inte torska mot Hamburg då de ligger trea och skulle kunnat krympa avståndet upp. Så jag tror att självförtroendet i Bielefeld-truppen är gott. Man har dessutom slagit just Kiel i tre senaste mötena med 2-1 i höstas som det senaste exemplet.

Hemmalaget kommer från torsk borta mot Bochum (1-2). Innan dess hemmaseger 3-2 mot Stuttgart. Sexan Kiel har åtta poäng upp till Hamburg på kvalplats, så man har å andra sidan inget att förlora i den här matchen. Med sex omgångar kvar så är det lika bra att gå för det. Samtidigt som tabellen är löjligt jämn nedåt. Det sjuka är att Kiel på sjätteplats bara är nio poäng före Karlsruher som är trea från slutet och på nedflyttningsplats.
I Kiel saknas trion Serra, Weiner och Eberwein på grund av skada. Quaschner är den ende som rapporterats skadad hos gästerna.

Håll ögonen på Klos i Bielefeld som gjort hela 17 mål den här säsongen.

Senaste elvor

Kiel (4-5-1) Gelios - Neumann, Wahl, Thesker, Seo Young-Jae - Porath, Mührling, Meffert, Jae-Sung, Atanga - Iyoha

Bielefeld (4-5-1) Ortega Moreno - Weihrauch, Pieper, Nilsson, Hertherz - Soukou, Hartel, Kunze, Prietl, Yabo - Klos

SPELTIPS
Arminia Bielefeld är för mig ett spetsigare lag, med riktig vittring på Bundesliga, och som har slagit just Kiel i tre senaste mötena. Därför tycker jag att spela gästerna asian hcp 0 (pengarna åter vid kryss) till 1.80 hos bet365 och Unibet är ett bra val här (3/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip