Speltips: Klaksvik rak seger till 1.75 hos bet365 .

Den första rundan av Champions League-kval nummer 1 rullar vidare under onsdag och vi lägger fokus på mötet mellan Klaksvik från Färöarna mot FC Differdange från Luxemburg.

Klaksvik ligger för närvarande trea på den lilla ligan borta på Färöarna, där endast 10 lag ingår. Man har hela 9 pinnar upp till serieledande Vikingur Gotu.
Man har tre år i rad vunnit den färöiska ligan, så tredjeplatsen man innehar för tillfället får ses som lite av en besvikelse. Att hänga på serieledarna har dock varit svårt, då Vikingur endast förlorat 1 match vunnit de resterande 15.
Man gick förra året till gruppspel i Conference League, så det finns trots allt lite rutin i detta gäng.

FC Differdange är just nu inte i säsong. Detta efter att man vann den inhemska ligan förra året för första gången sedan 1979.
Man har i två raka säsonger kvalat till spel i Europa, men inte lyckats ta sig ut till gruppspel i någon av turneringarna, vilket blir målet när man nu får starta så högt upp som möjligt i kval-systemet.

Fördel hemmalaget

Differdange är absolut inget dåligt lag, men det är trots allt ett lag som kommer från Luxemburg, som dessutom inte är i säsong. Att då åka till Färöarna och försöka få med sig ett resultat tror jag blir svårt.
Det finns en spets i Differdange som är fin, där forwarden Jorginho gjorde 28 mål på 32 framträdanden i alla tävlingar förra året. Det finns dock även i Klaksvik, där Pall Klettskard gjort 16 mål på 18 matcher hittills den här säsongen i alla tävlingar.

Klaksvik har givetvis fördelen i och med att man är mitt i säsong och är därför lite varmare i kläderna. Man kommer även med fin form till den här matchen där man vunnit 8 av sina 10 senaste matcher.
På hemmaplan har man varit starka, och att man får börja det här dubbelmötet på hemmaplan tror jag är ytterligare en fördel för Klaksvik i det här första mötet.

Jag tror att Klaksvik har rätt goda förutsättningar att få med sig ett fint resultat till bortamötet och fördelen att man är mitt i säsong ska inte underskattas. Jag testar den raka segern på Klaksvik till 1.75 hos bet365 !

This is the stats tab
This is the post tip