BK Häcken gästar Klaksvikpå onsdagen.
Mitt speltips: Häcken gör över 1,5 mål i matchen. Väljer det här spelet före raka Häckentvåan då det get högre odds. Innebär förlust vid eventuellt 1-0 till Häcken, men samtidigt vinst på exempelvis 2-2.

Kvalknall deluxe när Klaksvik i förra rundan slog ut ungerska Ferencvaros med totalt 3-0. Samma Ferencvaros som enkelt avfärdade ett bra Djurgården för ett par år sedan. Innebär det att Klaksvik är något färöiskt supergäng?
Vill ändå inte tro det. Ser mer att kvalmatcherna mot Ferencvaros var lite frakresultat. Underskattande ungrare ej i toppslag tog 0-0 borta och tänkte att "det här löser vi hemma".

Men en tidig straff, ett bra 2-0-mål och en rejäl målvaktstavla till 3-0 i första halvlek avgjorde. Ungrarna hade annars kraftigt spelövertag, men lyckades inte skapa så mycket målchanser.

Färöisk fotboll har tagit kliv - det har vi sett inte minst i landslagssammanhang. Är inte det totala blåbäret de en gång var. Och det här är en storklubb med färöiska mått mätt. Trots det - ska inte gå att hålla mer än högst allsvensk bottenklass för ett sånt här lag.

Häcken inte i toppform - räcker ändå?

Häcken är kanske inte i superform själva. Ett par tunga spelartapp (Larsen + Traore) och ett par andra spelare som ryktas bort. Förhoppningsvis hinner inte Sadiq lämna före den här matchen. Skador på Simon Gustafson och ett par andra spelare. Nyförvärv som behöver lite tid att hitta rätt. Jag gick emot laget med framgång i helgens match mot Värnamo.

Det blev mycket riktigt torsk med 1-0 där, gött så för oss som spelade Värnamo. Men mitt case utöver allt ovan var att Häcken troligen hade den här matchen i bakhuvudet. Har dykt upp ett jätteläge att säkra bra gruppspel i höst då lottningen är gynnsam. Rätt säker på att det är vad klubben prioriterar hårdast just nu.

Till skillnad mot ungrarna är Häcken i säsong och att matchen spelas på konstgräs gör inget för Högmos gäng. Nollades sällsynt mot Värnamo. Var bara tredje allsvenska matchen de nollades i. Skapade ändå en hel del målchanser och kunde/borda nätat. Är ett offensivt lagt lag som har kreativa spelare och är konsekventa i sitt spelsätt. Här är det liknande eller till och med sämre motstånd som i Allsvenskan och då ska Häcken ha bra chans att näta i min bok. Inte givet att de går stenhårt för fler mål, men om de får ligga lite på kontring är de väldigt farliga.

Färöarna lär parkera bussen och försöka få det här att leva in i returen. Behöver inte vara så negativt, Häcken är rätt vana vid det. Lär också bli en hel del fasta där Häcken är väldigt vassa.

Speltips: Häcken gör över 1,5 mål i matchen.
This is the stats tab
This is the post tip