Dansken satt i går när Viborg fixade tre poäng borta mot Vendsyssel i motsvarigheten till Superettan. Hittat ett spel i danska cupen som känns bra i kväll.

DIVISION 2 - grupp 2
3. Kolding 4 3 0 1 8:5 9

Formen
V, F, V, V, V

Senaste match
Kolding - HIK 2-1

SUPERLIGAN
2. Hobro 7 4 2 1 10:4 14

Formen
V, V, O, V, O

Senaste match
Silkeborg - Hobro 0-2

Hobro gör det väldigt bra i den danska superligan och ligger på en imponerande andraplats inför landslagsuppehållet. De kommer från en stark trend med fem raka matcher utan torsk, två raka segrar och endast ett insläppt mål fem seriematcher.

0-0 borta mot FC Köpenhamn
2-0 hemma mot Randers
1-1 borta mot AaB
3-0 hemma mot Lyngby
2-0 borta mot Silkeborg

Imponerande värre från en klubb av Hobros storlek. Segern mot Silkeborg togs i fredags, väldigt starkt att hålla nollan där igen, och laget har fått vila ett par dagar nu. Någon spelare borta på landslagssamling men i stort sett samma trupp uttagna som i den senaste ligamatchen. Det betyder att Hobro går in seriöst för att ta sig vidare i dag och då ska laget givetvis inte åka ur mot ett lag från division 2. Det är motsvarande division 1 i Sverige men samtidigt lite svårt att bedöma om det är samma klass då det är tre regionala serier med åtta lag i varje. Den stora skillnaden är dock att amatörer ska möta proffs.

Kolding har gått starkt i sin division 2-serie med tre segrar på fyra matcher. Men som sagt, det är ju inga supergäng de möter i serien heller. Detta bör ett formstarkt Hobro med stark trupp vinna kontrollerat.

Hobros trupp

1. Jesper Rask 3. Jesper Bøge 4. Jacob Tjørnelund 6. Nicholas Gotfredsen 9. Danny Olsen 10. Pål Alexander Kirkevold 12. Jonas Brix-Damborg 14. Mikkel Mejlstrup Pedersen 15. Björn Kopplin 16. Nicolaj Jørgensen 17. Edgar Babayan 19. Honoré Kalala 24. Rasmus Minor Petersen 26. Martin Mikkelsen 27. Mathias Haarup 29. Sebastian Grønning Mathies Skjellerup

SPELTIPS
Tycker verkligen det är spelvärde på Hobro vinna och hålla nollan. Att de vinner, det ska de göra, men inte släppa in mål är alltid en liten chansning. Samtidigt har de bara släppt in mål i en av sina fem senaste matcher i den danska högstaligan, och kommer med en bra trupp i kväll.
Finns till finfina 2,25 hos Bethard (3/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip