Utan en enda match i benen på över två månaders tid släpps spelarna ut inför tomma läktare i Köln.

Senaste möten
Mainz - Köln 3-1

Köln - Mainz 1-1
Mainz - Köln 1-0

BUNDESLIGA
10. FC Koln 25 10 2 13 39:45 32
15. Mainz 25 8 2 15 34:53 26

Köln hemma
12 6 1 5 20:16 19

Formen
F, V, V, V, F

Senaste match
Borussia M'Gladbach - Köln 2-1

Mainz borta
12 4 0 8 19:32 12

Formen
V, O, F, V, O

Senaste match
Mainz - Fortuna Düsseldorf 1-1

Köln, med colombianen Cordoba (10 mål), som bäste målskytt vs Mainz med vår egen Robin Quaison som bäste målskytt på 12 mål.
Ja, det här ska bli en intressant drabbning mellan två lag som lär trycka på för en bra start och tre poäng. Köln ligger lite i ingenmansland just nu, men kan nå upp till Schalke på sjätteplats (Europa League-kval) om man avslutar säsongen riktigt starkt. För Mainz del handlar det helt enkelt om att hålla sig ovan ytan och undvika hot om nedflyttning. Mycket tack vare Quaisons starka säsong så har laget just gjort det. Inför den 26:e omgången ligger Mainz fyra poäng före Fortuna Düsseldorf som har kvalplatsen just nu. Det är ett avstånd som laget vill hålla.
Lagen har enligt ny tysk standard varit på karantänläger inför starten för att inte dra på sig sjukdomar, och för att träna så mycket matchlikt det går för att vara i fas till den här omstarten inför tomma läktare. Det är över två månader sedan lagen spelade match över huvud taget och det kommer säkerligen kännas i kropparna mot slutet av matchen.
Men här tror jag ändå på en öppen tillställning. 3-1 i höstens möte och Köln har ett lite av inget att förlora-läge så det bör bara gå ut och gasa.
Mainz hade riktig otur i sin sista ligamatch då förstekeepern Robin Zentner drog korsbandet och är out resten av säsongen. Dessutom är fjolårets bäste målskytt Phillipe Mareta avstängd.

Ett mer ordinarie Köln som trots allt skrapat ihop sex poäng mer än Mainz. Det blir mitt tips den här söndagseftermiddagen. Sorry Quaison!

Preliminära elvor (Bundesliga.com)

Cologne: Horn - Ehizibue, Bornauw, Leistner, Katterbach - Skhiri, Hector (c) - Kainz, Uth, Jakobs - Cordoba
Out: Czichos (match fitness), Hauptmann (match fitness)
Osäkra: -

Mainz: Müller - St. Juste, Bruma, Niakhate - Baku, Barreiro, Latza (c), Mwene - Onisiwo, Quaison - Szalai
Out: Mateta (suspended), Zentner (knee)
Osäkra: -

SPELTIPS
Jag spelar Köln till 1.90 hos bet365 (2/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip