Dags för premiäromgång i division 3 Södra Svealand. Jag har spanat in matchen mellan fjolårets skämtlag i division 2 Konyaspor och Ängby som tog sig upp från division 4 till i år.

Konyaspor KIF 26 1 1 24 22-130 -108 4

Här ovan har ni Konyaspors resultat i division 2 Södra Svealand förra säsongen. Och som ni förstår är det svårt att gå från hela Sveriges sämsta division 2-lag till en supersatsning i division 3 på bara några månader. "Nya" Konyaspor består av unga spelare från främst ännu lägre divisioner än trean. Försäsongen har varit upp och ned. Men torsk med 5-1 mot Västerås IK (div3) och 4-1 mot ett försvagat Norrtälje (div2) ger mig anledning att tro att lägstanivån är låg i kvällens hemmalag.

Ängby har också blandat och gett på försäsongen men jag tycker ändå att det är ett stabilare gäng än Konyaspor. John Lyberg, Rudolf Åhman och Billy Harkness saknas vilket gör slagkraften sämre, men framåt finns det kvalitet i Hampus Eriksson, Fredrik Thunberg och Christopher Fehrlund på mitten.

SPELTIPS
Tycker att Konyaspor fått för stort favorittryck här. Ett helt nytt lag samtidigt som Ängby jobbat en längre tid tillsammans och kommer från uppflyttning till division 3. Spelar Ängby draw no bet till 2,00 hos bet365 (3/5 units).

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip