Nu ska det avgöras vilket lag som möter Antwerpen i en avgörande match om spel i Europa League till hösten.

Senaste möten
Kortrijk - Charleroi 1-2 (6-2 i kort)
Charleroi - Kortrijk 0-2 (0-4 i kort)

PLAYOFF TILL EUROPA LEAGUE

GRUPP B
1. Kortrijk 10 8 0 2 26:12 24

Kortrijk hemma
5 4 0 1 13:5 12

Formen
V, F, V, V, V

Senaste match
Kortrijk - Cercle Brugge 4-0

GRUPP A
1. Charleroi 10 7 1 2 20:7 22

Charleroi borta
5 3 1 1 9:5 10

Formen
V, V, V, V, O

Senaste match
Charleroi - AS Eupen 2-0

Den belgiska ligan är inte helt lätt att förstå sig på.

16 lag totalt i serien. En grundserie där topp-6 sedan tog sig vidare till en mästerskapsserie, lag 16 åkte ur och lag 7-15 gör upp om en plats till Europa League via seriespel och slutspel. Det slutspelet är vad detta handlar om. Antwerpen är direktinkvalade till finalen mot vinnaren här. Detta efter att de slutat fyra i mästerskapsserien som vanns av Genk före Club Brugge och St Liege.

Kvällens motstånd har hur som helst vunnit varsin grupp på tio matcher. Lagen möttes i grundserien med varsin bortaseger och vinnaren här möter alltså Antwerpen i en final.

Således är det vinna eller försvinna. Jag räknar med en jämn och tuff match. Båda lagen är vana att vinna och båda lagen kommer med vind i seglen. Kortrijk vann med 4-0 senast och Charlerois med 2-0. Här gäller det att kriga till sista spark och då finns givetvis risk att det blir tuffa tag. Sist lagen möttes utdelades 8 varningar och med tanke på att det senaste mötet var i februari så minns nog spelarna hur det gick till den gången.

Tycker att kortlinan på 4,5 är klart nåbar.

Kortrijk

Sebastien Bruzzese, Bennard Kumordzi, Gary Kagelmacher, Larry Azouni, Lucas Rougeaux, Aboubakary Koita, Teddy Chevalier, Jarno De Smet, Brendan Hines-Ike, Hannes Van Der Bruggen, Christophe Lepoint, Felipe Avenatti, Charilaos Charisis, Julien De Sart, Elohim Rolland, Andriy Batsula, Kristof D'Haene, Imoh Ezekiel, Petar Golubovic en Joel Pereira.

Saknar: Medjon Hoxha, Tyron Ivanof, Jovan Stojanovic

Charlerois trupp

Baume, Penneteau, Riou, Marinos, Busi, Martos, Zajkov, Angella, Dessoleil, Willems, Nurio, Hendrickx, Ilaimaharitra, Bruno, Henen, Wildemeersch, Delfi, Morioka, Niane, Osimhen, Perbet.

Saknar: Gholizadeh, Diandy.

SPELTIPS
Jag spelar över 4,5 kort till 1.62 hos 888sport (3/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip