Schweiz åkte på en rejäl missräkning hemma mot Rumänien senast när Murat Yakins lag, trots spelmässig dominans och tvåmålsledning tappade 2-0 till 2-2 på tilläggstid. Poängtappet var Schweiz enda så här långt i kvalet där Schweiz som väntat kopplat greppet om svaga Grupp I – där Schweiz, Rumänien, Israel, Vitryssland, Kosovo och Andorra ingår – med tio inspelade poäng på fyra matcher.

Schweiz har utöver missräkningen mot Rumänien besegrat Vitryssland, 5-0, Israel, 3-0, och Andorra, 2-1. Breel Embolo är fortfarnade skadad, men i övrigt har Yakin ett starkt lag med namn som Sommer, Akanji, Xhaka, Freuler, Zakaria, Shaqiri med flera.

Kosovo är inget dåligt lag och bjuder ofta upp till kamp, och tvingar motståndarna att slita ont för poängen – särskilt på hemmaplan. Kvalet har dock inte börjat suveränt och det ska nog mycket till om Kosovo på allvar ska blanda sig i kampen om en EM-plats. Kosovo är näst sist i gruppen med tre inspelade poäng. Kosovo har ändå bara förlorat en match – borta mot Vitryssland – men därutöver har det blivit idel kryss, mot Israel, Andorra och Rumänien.

Schweiz numret för stort

Kosovo har visat att man kan frustrera motståndare och att man ofta säljer sig dyrt, särskilt på hemmaplan. Om EM-drömmen ska leva vidare behöver Kosovo inkassera trepoängare illa kvickt och Kosovo lär bjuda på hårt motstånd. Schweiz är dock det klart bästa laget i den här svaga kvalgruppen och har ett betydligt starkare lag på papper. Jag tror det kan bli en tajt match där vi kan få se en knapp bortaseger. 2 & Under 3.5 mål finns till 2,14 hos Lucky Sports.
This is the stats tab
This is the post tip