Speltips: Båda lagen gör mål @ 1,70 - bet365 -

Kristiansund mot Fredrikstad i norska Eliteserien under måndagskvällen.

Hemmalaget parkerar i mitten av tabellen och kommer närmast från 1-1 mot Odd. Formen är ganska svag då man bara vunnit en av de 10 senaste matcherna om vi räknar in cupförlusten mot Strömsgodset.

Har Pape Habib Gueye som är helt ok framåt och förväntas flankeras av Oskar Sivertsen & Hilmir Mikaelsson som båda är unga och lovande men inte ännu riktigt fått fart på målskyttet. 

I försvaret saknas både Max Williamsen och Marius Olsen och det kan bli kännbart här.

Båda lagen målar under matchen?

Fredrikstad har 6-4-2 på sina 12 inledande matcher och är med i racet om Europaplats. Har redan vunnit fyra bortamatcher under säsongen och närmast före uppehållet så blev det 1-1 mot Rosenborg där inhopparen Henrik Johansen räddade poäng långt in på stopptid. Har träningsspelat mot Elfsborg under vilan och kryssade i båda matcherna.

Morten Bjørlo är bäste målskytt med 6 mål på 12 matcher. I övrigt har fyra av anfallarna stått för 2 mål var så bra spridning på målskyttet trots att Bjørlo sticker ut.

Värre skadeläge hos gästerna då man förväntas att sakna Jeppe Kjaer, Filip Stensland, Sigurd Kvile, Mai Traore och Johannes Bjartalid.

Håller ändå Fredrikstad som knappa favoriter här, men huvudspelet blir att båda lagen gör mål. Kristiansund har fem raka seriematcher där båda lagen gjort mål. Bortalaget har lite fler matcher där endast ett av lagen gjort mål men om man ska vinna som favoriter behövs det göras mål och det finns det kraft för i truppen. 1-2 till Fredrikstad?  

Spelet sitter om båda lagen gör mål.

This is the stats tab
This is the post tip