Tabelljumbon i norska Eliteserien Kristiansund BK har en tuff uppgift när de gästas av svårslagna Tromsø IL på Kristiansund Stadium. Kristiansund har inlett säsongen minst sagt miserabelt och bara tagit en enda poäng efter tio omgångar. Gästerna från norr har själva haft bekymmer med att vinna - men har å andra sidan bara två förluster på elva ligamatcher. Med tanke på att Kristiansund har förlorat nio av tio omgångar är det minst en 50 % chans att Tromsö lyckas gå segrandes ur denna duell.

Ingenting stämmer för Kristiansund, som har sju raka nederlag i ligaspelet. Det har bara blivit en pinne totalt som kom i den oavgjorda tillställningen hemma mot Ham-Kam. Resten av ligamatcherna har de alltså förlorat. Bakom sig har de två raka 1 - 3 nederlag - mot Rosenborg och Lilleström. Inget talar för en vändning, även om nästa motståndare inte håller en toppnivå.

Tränaren Gaute Helstrup har en fin trupp i Tromsö, som krigar på. Det har skrapats ihop 13 poäng. Det är två poäng ner till bottenstriden, så det gäller att fortsätta plocka poäng. Något Tromsö har lyckats göra i sju raka omgångar. Inte illa! Efter segern över Vålerenga i mitten av maj månad har det blivit fem raka oavgjorda resultat. I samtliga matcher har de nätat och släppt in mål.

Att näta på Kristiansund är något som Tromsö garanterat kommer lyckas med. Frågan är bara om de kommer klara av att hålla tätt bakåt. I vilket fall borde Tromsö klara av att näta fler gånger än vad de själva släpper in mål. Odds på en rak bortaseger är för högt för att motstå. Därmed tar jag en tydlig ställning och lägger ett spel på att Tromsö åker hem med samtliga tre poäng.

Speltips Kristiansund - Tromsö:
2. Odds 2.30 hos Pinnacle .

---
Preliminär startelva - Kristiansund:
Serigne Mor Mbaye, Snorre Strand Nilsen, Sander Erik Kartum, Max Williamsen, Christoffer Aasbak, Andreas Eines Hopmark, Sebastian Jarl, Amin Askar, Amidou Diop, Liridon Kalludra & Bendik Bye.

Preliminär startelva - Tromsö:
Jakob Haugaard, Jostein Gundersen, Christophe Psyche, Casper Oyvann, Lasse Nilsen, Kent-Are Antonsen, Ruben Jenssen, Sakarias Opsahl, Niklas Vesterlund, August Mikkelsen & Moses Ebiye.
---

This is the stats tab
This is the post tip