Det lilla landet med den stora fotbollsnationen Kroatien inleder sina förberedelser till EM med en vänskapsmatch hemma mot Armenien på Stadion Radnik. Som alltid är det en spännande trupp i det kroatiska landslaget, som fortsätter att imponera stort. Då Armenien inte har kvalat till sommarens mästerskap kommer de till detta möte med en ung och oerfaren trupp - något som har väckt starka känslor hos de meriterade stjärnor. Därmed är det en stor fördel till Kroatien, som ändå är klasser bättre.

VM-finalisterna Kroatien hade inga bekymmer med att säkra EM-slutspelet efter att ha tagit 17 poäng i sin grupp och säkrat förstaplatsen. Redan där fanns det lite svaghetstecken i bortaspelet. Det är något som visade sig ännu mer i den första VM kvalsmatchen mot Slovenien, där det blev en 0 - 1 förlust. Därefter studsade kroaterna tillbaka och tog segrar utan insläppt mål mot Cypern och Malta. Efter denna vänskapsmatch mot Armenien väntar Belgien i den sista förberedelsematchen inför EM.

Samtalsämnet i kroatisk media har varit kring att Dinamo Zagreb anfallarna Mislav Orsic och Bruno Petkovic ska spela på topp tillsammans. I Europa League nätade de 10 mål tillsammans. Spännande att se vad de kan uträtta tillsammans i landslaget.

Armenien fortsätter att vänta på sitt stora internationella genombrott. Men efter att ha hamnat på en femte plats i sin EM-kval grupp har det börjat vända för dem. Armenien avslutade Nations League med två raka segrar över Georgien och Nordmakedonien. Detta följdes upp i år med tre raka segrar i VM-kvalet mot Liechtenstein, Island och Rumänien. Att spela ihop laget till fortsättningen i VM-kvalet, i september månad, är inte vad förbundskaptenen Joaquin Caparros tänker göra mot Kroatien.

Till denna tuffa bortamatch har Joaquin Caparros valt att fokusera på framtiden och tagit ut ett ungt lag. Detta har skapat irritation i media och hos de rutinerade spelarna, som vill vara med i armeniska landslaget, som bland annat X-faktorn Henrikh Mkhitaryan (13 mål och 10 assister för Roma). Förbundskaptenen har officiellt sagt att unga spelare ska få chansen men ändå tagit med spelare som Gevorg Ghazaryan, 33 år. I vilket fall blir det tufft för de armenska ungdomar att skrälla mot kroaterna.

Kroatien vill spela ihop sig inför EM och är flera nummer större så spelet blir på en hemmavinst med fler än ett måls marginal.

Speltips Kroatien - Armenien:
1 asian -1,5 (samma som Kroatien -1,5 mål). Odds 1.95 hos bet365 .

---
Preliminär startelva - Kroatien:
Dominik Livakovic, Josip Juranovic, Domagoj Vida, Duje Caleta-Car, Borna Barisic, Marcelo Brozovic, Milan Badelj, Nikola Vlasic, Luka Modric, Mislav Orsic & Bruno Petkovic.

Preliminär startelva - Armenien:
David Yurchenko, Davit Terteryan, Varazdat Haroyan, Andre Calisir, Khoren Bayramyan, Tigran Barseghyan, Serob Grigoryan, Karen Muradyan, Gevorg Ghazaryan, Sargis Adamyan & Artur Miranyan.
---

This is the stats tab
This is the post tip