Nu ska Grupp F avgöras och det görs med ett riktigt spännande möte. Kroatien ligger för närvarande etta i gruppen med en poäng före tvåan Marocko. Nu behöver Belgien vinna denna match för att gå vidare till åttondelsfinalen.

Efter en trög premiär så kom Kroatien igång på riktigt senast mot Kanada. Det blev seger med 4-1 efter att ha fått en riktig kalldusch i den andra minuten. Starkt att kunna vända och även göra fyra mål framåt. Tidigare har det varit klagomål på lagets offensiv och avsaknaden av spets framåt. Men Kramaric med sin rutin visade vart skåpet skulle stå med två mål senast. Något fel på defensiven och mittfältet generellt har det aldrig varit på tal om, med en fin form inför mästerskapet så ser de precis lika stabila ut som vanligt. Ett riktigt tufft lag att möta med sin rutin, sitt mittfältsspel och fysiken hos spelarna.

Om det är glada tillrop hos Kroatien så är läget inte lika muntert hos Belgien.
Av media att döma så har det varit en del trubbel i Belgiens landslag. Mycket press från folket och spelare som inte presterar har lett till en hel del frustration i omklädningsrummet samt i spelargången. Nu gick tränare Roberto Martinez ut och dementerade bråket i omklädningsrummet samt lugnade situationen kring frustrerade spelare. Insatserna har inte varit något att hurra över och det var inte alltför förvånande att det slog tillbaka mot laget mot Marocko. Förlusten kanske redan borde kommit mot Kanada i premiären. Det finns mycket mer potential i detta lag och Kevin De Bruyne behöver bära ett stort ansvar här om de ska gå vidare.
Nu är det iallafall dags att visa att spelarna samlat sig och ge det sista man har nu då spelarmaterialet absolut inte går att klaga på. Det har pratats länge om "Golden Generation" och frågan är om inte detta är sista chansen?

Läget i Kroatien: Ska vara oförändrat.

Förväntad elva:
Livakovic
Juranovic - Lovren - Gvardiol - Sosa
Modric - Brozovic - Kovacic
Vlasic - Kramaric - Orsic

Läget i Belgien: Onana avstängd.

Förväntad elva:
Courtois
Meunier - Alderweireld - Vertonghen
Castagne - Tielemans - Witsel - Trossard
De Bruyne - Hazard
Lukaku

Förväntar mig att Belgien kör full fart framåt från start och med Lukaku där framme kommer det att matas in bollar i boxen. Medan Kroatien kommer spela för det oavgjorda resultatet och ta ett steg tillbaka. Det öppnar för en hel del hörnor för Belgien som måste gå för vinst. Tycker att Belgien ö4.5 hörnor har goda chanser att sitta här med en sådan desperation och oavsett ställning så vill de nog visa folket bra inställning.

Spel: Belgien ö4.5 hörnor till 1.91 hos Mr.Green

Hur ser ni på matchen?


VM-TV: Sandebäck X2 och Oliver bjuder på en VM-dubbel!
This is the stats tab
This is the post tip