VM börjar sakta men säkert lida mot sitt slut. Ett mästerskap som mestadels i inledningen handlade om allt annat än sporten men som ju mer tiden har gått fokuserat på härliga duster och fina prestationer. En stor överraskning och en lite mindre överraskning ska slåss om bronsmedaljen. Marocko får ta emot flest hyllningar då de blev första afrikanska laget att nå en semifinalplats. Medan Kroatien fortsätter att leverera framgång i mästerskap. Nu handlar det om att försöka avsluta med en bronsmedalj och ta ut det sista av krafterna. Möjligtvis gick luften ur båda två lagen när man förlorar en semifinal men vi ska nog få se två hyfsat återhämtade lag som kommer göra allt i sin makt för att ta hem bronset till landet.

Kroatien slog först ut Brasilien på straffar och känslan var att Argentina också kunde besegras. Efter att ha hängt med och gjort det bra första 20-25 minuterna rann Argentina igenom två gånger på lite slumpartade chanser som ledde till mål. Sådana misstag har man självklart inte råd med i VM och då har man inget i en final att göra. Efter det så var det aldrig riktigt nära att bli match igen och Kroatien tog nog inte ut sig helt och hållet.

Marocko var lite samma visa där men med ett ännu tidigare ledningsmål för Frankrike. Det kanske till å med gjorde Marocko gott eftersom Frankrike därefter blev passiva och avvaktande matchen igenom. Det gjorde att Marocko stundtals spelade riktigt bra fotboll och skapade chanser som absolut kunnat leda till en kvittering. Nu kom aldrig kvitteringen och Frankrike kunde punktera matchen i slutet.

Läget i Kroatien: Brozovic tveksam efter att ha klivit av mot Argentina. Gvardiol ännu inget klartecken om han är redo för spel.

Läget i Marocko: lagkapten Saiss klev av med en skada under matchen och kommer inte till spel här. Även Mazraoui är tveksam till spel här då han också blev skadad. Har även cirkulerat ett par andra namn men som det ännu är oklar status kring.

_____

Med flera osäkra spelare för Marocko riktades blickarna direkt mot Kroatien. De har även haft en mer vilodag vilket såklart är en fördel i mästerskap som dessa. Tror oavsett att rutinen spelar in mycket här och Kroatien kan spela lugnt och kontrollerat med sitt härliga mittfältsspel. Avbräcket med Saiss som skött defensiven ypperligt blir kännbart, fördelen där är att Kroatiens anfallsspel varit rätt så uddlöst. Men på det hela har Kroatien mer kvalitet på de flesta positionerna och är starkare som lag. Tror de drar längsta strået här även om det skulle krävas förlängning.

Spel: Kroatien tar bronset till 1.77 hos SpeedyBet
Gå med i vårt succélag på Stryktipset – köp en andel i vårt supersystem – 1 spik – KLICKA HÄR!
This is the stats tab
This is the post tip