Kroatien rundar av Nations League-gruppspelet hemma mot Portugal.
Mitt speltips: 1x eller asian +0,5 på hemmalaget. Bethard eller SpeedyBet .

Efter att ha förlorat med 1-0 mot Frankrike i lördags står det klart att Portugal kommer sluta tvåa i den här gruppen. Inbördes möten gäller och där är Frankrike före. Kroatien och Sverige kan såklart inte komma i kapp.

1 Frankrike 5 4 1 0 8-3 13
2 Portugal 5 3 1 1 9-2 10
3 Kroatien 5 1 0 4 7-13 3
4 Sverige 5 1 0 4 3-9 3

Klart Portugal, som har en mycket fin trupp, är motiverade favoriter trots allt. Men ingen har väl missat att vi är mitt uppe i en coronasäsong där schemat är väldigt tajt för alla lag. Till helgen är det ligamatcher och redan nästa vecka är det viktiga CL/EL-matcher för många av de här spelarna. Att då åka och spela en betydelselös bortamatch på Balkan (förvisso inte med fulla läktare)... jag vill inte hålla ett sånt lag i handen.

Dortmund-Guerreiro (spelat i stort sett varje minut i NL) har redan lämnat truppen pga skada. I lördags spelade Portugal bästa möjliga lag mot Frankrike och här lär det bli lite rotation. Ronaldo jagar rekord i landslagsmål, men inte får han 90 minuter? Joao Felix? Bernardo Silva? Bruno Fernandes?

Klart det är bra spelare som kommer in, men det lär bli en icke samspelt elva trots allt. Skulle gissa på följande:

Lopes; Nelson Semedo, Dias, Duarte, Rui; Neves, Moutinho, Bruno Fernandes; Trincao, Paulinho, Jota

Kroatien verkar få in Lovren (avstängd mot Sverige) rätt in i laget. Vida, Brozovic (corona) och Ćaleta-Car (avstängd) är out. Tänkbart lag:

Livakovic; Juranovic, Pongracic, Lovren, Barisic; Modric, Kovacic; Brekalo, Vlasic, Perisic; Budimir

Kroatien föll rättvist mot Sverige. Men det är inget dåligt landslag. Här behövs troligen poäng för att vara helt säkra på att få vara kvar i Nations Leagues a-grupp. Portugal är rättmätiga favoriter, men utan något att spela för tvivlar jag på att portugiserna bara åker och hämtar tre poäng utan vidare. Kryss känns som ett resultat bägge lagen nog kan leva med (då det bör räcka långt för kroaterna) och som känns troligt. Tror det är där vi hamnar.

1-1?

This is the stats tab
This is the post tip