En besvikelsernas match i avslutande gruppspelsomgången där Kroatien och Rumänien, som båda är utslagna, möts.

Kroatien:

Har inte alls haft något lyckat Europamästerskap och är utslaget efter bara två omgångar. Efter 0-2-förlusten mot Ukraina i öppningsmatchen, där Kroatien hade bollen och Ukraina gjorde målen, stod man inför en betydligt tuffare match mot Spanien. Spanien tog ledningen genom Abel Ruiz i matchens första minut och var klart överlägsna första halvtimmen, men Kroatien lyckades ändå hålla sig kvar i matchen och kunde med lite tur fått in en kvittering mot slutet. Så blev dock inte fallet. Kroatien står på noll pinnar och är ute när man nu ställs mot värdnationen Rumänien, som också fått respass.

Rumänien:

Har precis som Kroatien fått respass i hemmaturneringen, vilket inte kommer som någon större överraskning. Rumänien var mer eller mindre utspelat mot Ukraina, som tilläts dominera bollinnehavet (74-26) och radade upp över 20 avslut. Ändå dröjde det till minut 89 innan avgörandet föll. I första matchen blev det klara 0-3 mot Spanien, i en match där Rumänien hade ännu mindre boll.

Svårtippat - hur står det till med motivationen?

Alltid svårtippat i en betydelselös gruppavslutning där avancemang ligger bortom båda lagen. Kroatien lär vara mer besvikna än Rumänien, även om man förstås hoppat på att glädja hemmapubliken mer än man mäktat med. Svårtippad match men Kroatien ses som rimlig favorit.