Två av de formstarkaste lagen i finska Veikkausliiga drabbas samman när KuPS tar emot Ilves. Marknaden har KuPS som favoriter i mötet och jag är övertygad om att de pallar trycket och fortsätter att vinna. KuPS ligger på en andra plats i tabellen, med två matcher mindre spelade än ettan HJK, medan Ilves är tabellfemman. Just på hemmaplan har KuPS varit makalöst bra och krossat allt motstånd på sistone, så Ilves kommer att få stora problem att ta med sig några poäng som helst från detta möte.

Allt i allt har KuPS sex raka segrar i ligan. Hemmaspelet är ändå det som har stått ut mest, där de har bygg en borg och gör det väldigt tufft för samtliga lag att klara sig. Endast tabellettan HJK har lyckats vinna där. I övrigt är det sex segrar och inga kryss. Framåt snittar KuPS två mål per match och släpper in mindre än ett mål bakåt. I de två senaste hemmamatcherna har KuPS lyckats näta tre mål, vardera, och totalt släppt in bara ett mål. KuPS har två raka 2 - 0 segrar bakom sig och ser väldigt starka ut.

Även Ilves är formstarka med två raka segrar utan insläppt mål. Förvisso har segrarna kommit mot bottenlag, men starkt ändå. Ilves är ett lag som blandar och ger, dock. Efter 17 spelade omgångar har Ilves släpper in alldeles för många mål. Inget annat lag på den övre halvan av tabellen har släppt in fler. Ilves har släppt in 23 mål, vilket är 10 mål fler än vad KuPS har gjort. När KuPS öser in mål, som de har gjort i de senaste matcher, är jag övertygad om att de gör fler mål än vad de släpper in mot Ilves.

KuPS har verkligen haft det enkelt mot Ilves i de forna inbördes möte, där KuPS har vunnit fyra av de fem senaste möten. Det mötet som KuPS inte vann slutade mållöst. De övriga har KuPS vunnit utan något insläppt mål. KuPS har förutom ett grymt anfallsspel också ett starkt försvar och kan mycket väl hålla undan Ilves. Därmed blir det ett spel på en rak KuPS seger i matchen.

Speltips KuPS - Ilves:
1 - odds 2.05 hos Nordicbet , Betsson & Betsafe .

---
Preliminär startelva från Livescore.com - KuPS:
Otso Virtanen, Jiri Nissinen, Igors Tarasovs, Nuno Tomas, Artur Pikk, Urho Nissila, Nana Boateng, Arttu Heinonen, Usman Sale, Aniekpeno Udoh & Bruno Rodrigues.

Preliminär startelva från Livescore.com - Ilves:
Mika Hilander, Miska Rautiola, Diogo Tomas, Tatu Miettunen, Felipe Aspegren, Joona Veteli, Jair, Naatan Skytta, Mikael Almen, Ilari Mettala & Missi Mezu.
---

This is the stats tab
This is the post tip