Los Angeles FC föll borta mot Charlotte FC, 1-2, senast men är kvar på tredje plats i Western Conference, med ett par matcher till godo på St. Louis City och Seattle Sounders framför. LAFC kliver in som tydlig favorit i det här mötet och sett till hur det sett ut under stora delar av säsongen är det fullkomligt logiskt.

Los Angeles tampas i toppen, samtidigt som Inter Miami måste kämpa för varenda liten poäng för att käka ikapp avståndet till
slutspelspositionerna. Det är dock ingen omöjlighet med tanke på uppryckningen som Inter Miami gjort sedan Tata Martino kom in på tränarbänken – och förstås sedan Lionel Messi, Jordi Alba och Sergio Busquets anlände, vilket fullständigt transformerat vilket lag Inter Miami är.

Det återspeglas också i resultaten där Inter Miami gått tio raka utan förlust, tagit sig till dubbla cupfinaler – vunnit en, med en final senare i september. I veckan blev det dock poängtapp mot Nashville, som spelade betydligt mer konservativt och försvarsinriktat än vid tidigare möten, vilket också gav resultat i form av första mållösa matchen för Messi och gänget, när mötet slutade 0-0.

Los Angeles FC lär inte anamma riktigt samma metod. Steve Cherundolos gäng är offensivt viktat och brukar ösa in mål på hemmaplan, vilket bör kunna öppna för en målrik och underhållande nattmatch i MLS. Det här är dessutom sista matchen innan Messi reser iväg för landslagsspel med Argentina och missar några matcher, så Inter Miami lär gå all-in för att resa hem med tre blytunga poäng i vad som nog blir en betydligt jämnare batalj än när lagen mötts tidigare. Inter Miami +0.75 till 1,76 hos Pinnacle skulle kunna vara ett alternativ.

This is the stats tab
This is the post tip