Botten mot toppen som möts på Glänninge Park i Laholm i eftermiddag.

1. Vinbergs IF 16 10 1 5 37-27 10 31
14. Laholms FK 16 1 4 11 14-33 -19 7

Vinberg kommer från en stark 3-0 seger mot topplaget Assyriska BK. Jag var där och kollade och Assyriska var inte alls bra den matchen men samtidigt så gjorde också Vinberg dom dåliga. Man har en offensiv som håller bra klass och många i anfallet hade kunnat spelat högre upp i seriesystemet. Kapten Johnson var avstängd senast och är nu tillbaka, även Sakac som var borta senast pga sjukdom är nu också tillbaka. Det innebär att alla i truppen är tillgängliga för spel idag.

När man möttes i våras så vann Vinberg hemma med 3-0. Det stod 3-0 i halvlek efter ett massiv tryck där det var spel mot ett mål. Andra halvlek spelade man mest bara av efter den fina första halvleken.

Laholm som ligger minst sagt tungt till i serien. Man har 11 poäng upp till Ullared som ligger på en kvalplats. Känns som luften har gått ur laget. Man spelade förra helgen mot Dalstorp som ligger näst sist och när man då förlorade den med 2-1 så ser det ut som man kan börja bygga för division 3 till nästa säsong. Man har dessutom tappat sin bästa spelare i sommar, då han gick till seriekonkurrenten Halmia.

Innan Dalstorp matchen mötte man Lindome som ligger på an 2:a plats just nu. Alltså hyfsat bra mätare inför dagens fight mot Vinberg. Matchen slutade 5-1 till Lindome. Lindomes referat efter matchen avslutades såhär:

"En väl genomförd match (...) mot ett motstånd, som kanske inte var av högsta kvalité.

En normal dag skall vinberg lösa denna linan alla dagar i veckan. Bör kunna göra 3,4,5 mål idag när nu alla offensiva spelare är tillgängliga.