Speltips: Under 2.5 mål till 2.00 hos bet365

_______

Landskrona BoIS med en poäng på de tre senaste matcher visar en lite mer nedåtgående form. De har inte bara sålt Camil Jebara utan nu lämnar även Melker Widell för Ålborg. Visst råder nu lite frågetecken om hur man ska hantera hösten men samtidigt minst sagt imponerande vilket jobb Landskrona gör med både sin scouting och miljö när det gäller utveckling av spelare. Nu får man läge att studsa tillbaka när AFC Eskilstuna, som för närvarande ligger på nedflyttningsplats, kommer på besök. Laget kommer med nytt självförtroende efter en viktig seger i senaste omgången mot Brage, trots flertalet spelare på frånvarolistan. Värt att notera är att en ny tränare är klar, och det är inte vilken tränare som helst. Utan Nolberto Solano som många känner till från Premier League där han spelade för bland annat Newcastle. Närmast kommer han från Peru:s u23-landslag och tidigare assisterande tränare för Peru under åtta år. En minst sagt spännande rekrytering av AFC Eskilstuna.

Landskrona
Senaste match:
Östersund - Landskrona 4-1
xG: 1.68 - 0.93
Skott/Skott på mål
10/7 - 15/5
Väldigt jämn och stängd första halvlek där det är mycket avvaktande spel. Sedan kommer ett slumpartat mål där Landskrona agerar alldeles för passivt i försvarsspelet. Därefter blev det julafton för Östersund som kunde göra många fina mål när Landskrona bara stod och tittade på. Det blev för tufft på konstgräset och Landskrona lyckades aldrig komma in i matchen och Östersund kunde enkelt spela sig ur pressen gång på gång.

AFC Eskilstuna
Senaste match:
AFC Eskilstuna - IK Brage 2-1
xG: 1.09 - 2.05
Skott/Skott på mål
14/4 - 19/4
Ett taggat AFC Eskilstuna började matchen starkt och hittade fina ytor bakom Brages mittfält. Palomino hittade 10-ytan flera gånger och lyckades även göra ett snyggt långskott till 1-0. Bara några minuter senare kom en till kontring som Palomino spelade ut till Duah som gjorde 2-0. Allt såg frid och fröjd ut, sedan kom nerverna efter en reducering på straff. Andra halvlek var Brage för hela slanten vilket nästan kändes smått otroligt hur de inte lyckades kvittera matchen. En stark trea för AFC som verkligen behövde poängen.

Truppstatus:
Melker Jonsson (Landskrona BoIS) åkte på en otäck skada. Än har inget kommunicerats men det såg allvarligt ut och Melker saknas med största sannolikhet här. Mer positivt är att Samuel Kotto från Malmö FF har hämtats in, en vänsterfotad mittback som säkerligen kommer få en hel del starter med en rätt så tunn trupp.
AFC Eskilstuna får tillbaka Anton Ekeroth, Oskar Lindberg och Robin Sundgren från avstängning.

Råder en del osäkerhet hos båda lagen - hur står sig lagen just nu?

Landskrona BoIS spelar nästan alltid bra, utvecklande fotboll men behöver nog spetsa truppen ytterligare för att kunna vara på den säkra sidan för att undvika bottenstrid när det är många etablerade lag som är på gång underifrån. Laget har störts av skador och samtidigt sålt nyckelspelare, således är det svårt att veta vart laget är på väg just nu. En “måstematch” på hemmaplan mot AFC Eskilstuna sätter lite press på laget där det bara ska vara en trea. Gästerna vet vi alla har haft oerhört svårt med målskyttet och även här lär vi få se ett defensivt inriktat bortalag som vill ställa till det via kontringar. Tycker underspelet står lite högt här med tanke på försvagad offensiv hos Landskrona, matchens dignitet och AFC på bortaplan där de inte gjort mål på flertalet matcher.

Speltips: Under 2.5 mål till 2.00 hos bet365
This is the stats tab
This is the post tip