Landskrona kommer stärkt av en stark derbyseger och möter ett Gais som måste fortsätta vinna i kampen om Allsvenskan. Mitt speltips blir att vi får se många mål i matchen.

Senaste möten
Gais - Landskrona 2-0

Serie A
3. Gais 20 10 6 4 34:15 19 36
7. Landskrona 20 8 3 9 25:29 -4 27

Bois hemma
10 5 2 3 15:11 4 17

Formen
F, F, V, V, V

Senaste match
Helsingborg - Landskrona 1-2

Kaddoura - Jonsson, Kotto, Rapp - Strid, Edvardsson, Egnell, Dahlqvist - Dzabic, Ihler, Diawara

Gais borta
9 4 4 1 13:5 8 16

Formen
O, V, V, V, V

Senaste match
Gais - Skövde AIK 3-1

Krasniqi - Salihovic, Frej, Cardaklija, Wängberg - Lindberg, Åberg, Henriksson - Celik, Ahl Holmström, Lundgren

Avstängd: Axel Norén

Tror det blir målrikt

Landskrona Bois bör ha riktigt bra självförtroende efter andra raka segern och inte vilken som helst. Man slog, med viss hjälp av domaren, Skånerivalen Helsingborg på bortaplan med 2-1 efter en stark insats. Innan dess besegrades Brage med klara 3-0. Dessa två resultat ger Bois lite space i tabellen där man kan spela lite utan press mot Gais. Det tror jag passar laget perfekt. För pressen ligger på gästerna som slåss med Öster om kvalplatsen. Går man riktigt starkt och Utsikten och Västerås börjar tappa det helt så är en direktplats inte omöjlig, även om avståndet just nu är lite väl stort.
Landskrona har förstärkt truppen med spanjoren Unai Veiga som beskrivs som en spelskicklig mittfältare. Annars behöver Gais hålla koll på speedkulorna Diawara och Kofi Asare. Jag tror att Bois kommer gå för det här och inte spela för kryss.

Gais är i sin tur också i fin form. 3-1-segern mot Skövde var tveklös och lagets tredje raka i Superettan. 4-0 mot Brage, 3-0 mot AFC och så 3-1 här. Man har spetsat truppen med ÖFK-succén Chovanie Amatkarijo som kom in innan fönstret stängde. Amatkarijo tillhörde Östersund så sent som i våras innan han skrev på för en kroatisk klubb, men sejouren där blev minst sagt kort. Det är en spetsig anfallare som definitivt kommer göra Gais gott i kampen om Allsvenskan. Man har också hittat rätt med Ahl Holmström på nummer 9-positionen där man testat namn fram och tillbaka. Julius Lindberg är faktiskt bänkad nu efter ett par sämre insatser. Lindberg ryktas ha skrivit på för Häcken inför nästa år och de ryktena tycks ha påverkat honom negativt. Nåväl, här tror jag som sagt på två formstarka och offensivt balanserade lag som går för det. Mål i båda burarna är något jag ser framför mig.

SPELTIPS
Jag spelar över 2.5 mål och båda lagen gör mål till 2.05 hos Expekt (2/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter
This is the stats tab
This is the post tip