Oerhört viktigt bottenmöte i Superettan. Gefle har sparkat Johan Mjällby och kanske kan hitta ny energi under nytt ledarskap.

Senaste möte
Gefle - Landskrona 1-5

SUPERETTAN
12. Landskrona 15 3 4 8 20:21 13
15. Gefle 15 2 5 8 16:30 11

Bois hemma
8 1 4 3 11:12 7

Formen
F, F, F, F, O

Senaste match
Bois - Öster 2-3

Gelfe borta
7 1 3 3 6:11 6

Formen
O, O, F, F, O

Senaste match
Gefle - Varberg 2-2

Kan Gefle resa sig likt under Poya Asbaghi förra året? Laget ligger pyrt till och det är ingen supertrupp som den nya tränaren Marcus Bengtsson (tidigare ass) har att jobba med. Men jag tror att det finns mer att få ut än under Mjällby. Man har fått in Admir Bajrovic från Öster och det är en anfallare som gör poäng och kan bli viktig. Tillsammans med Jonas Lantto, Piotr Johansson, Leo Bengtsson mfl måste de kliva fram i höst om det ska bli ett nytt kontrakt. Bra truppläge till den här matchen.

Bahrudin Atajic har lämnat BoIS, samt att Melvin Fritzhell tillkommit, och nyförvärvet är med i morgondagens trupp Dennis Olofsson har körtelfeber och är indisponibel under en tid framöver. Alexander Tkacz. Avbräck för Bois som avslutade våren med fyra raka torsk. Det är ett lag med individuellt skickliga spelare men där jag tycker att försvarsspelet brister. Man släpper ofta till alldeles för enkla mål. Målkungen Karim Sadat är fortfarande kvar i laget även om han säkert skulle vilja ta sig vidare uppåt.

Otroligt viktiga poäng på spel för de här två lagen i en match som ingen vill förlora. Risk för att det låser sig lite? Ja, kanske. Men oavsett vad så kommer inte Gefle ge med sig lätt här och med ny tränare kanske det släpper på vissa håll och kanter på kort sikt i alla fall. Gefle vill säkerligen ha revansch för Bois överkörning på Gavlevallen i våras.

SPELTIPS
Jag tror att Gefle säljer sig dyrt här och spelar gästerna asian hcp +1 (pengarna åter vid uddamålsförlust). Finns till 1.72 hos MrGreen (2/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip