Succénykomlingen Landskrona tar emot uppflyttningstippade GIF Sundsvall.

Superettan
1. Landskrona 12 7 4 1 22:12 25
5. GIF Sundsvall 12 6 2 4 17:12 20

Landskrona hemma
7 5 2 0 13:6 17

Formen
V, V, V; O, V

Senaste match
Landskrona - Trelleborg 4-2

Kaddoura - Asp, Tkacz, Wihlstrand, Rapp, Ottosson, Almedjed, Olsson, Eliasson-Hofsö, Petersson, Jensen

GIF Sundsvall borta
6 2 1 3 6:6 7

Formen
F, F, V, V, F

Senaste match
AFC Eskilstuna - GIF Sundsvall 2-0

Andersson - Lundström, Blomqvist, Eriksson, Olsson, Dahlström, Silfwer, Andersson, Pichkah, Hallenius, Englblom

Hemvävda Landskrona Bois fortsätter att imponera. 4-2 i derbyt mot ett satsande Trelleborgs FF innebär att den klassiska nykomlingen leder superettan efter tolv spelade omgångar. Lika start som oväntat givetvis. Det är inte så att Bois satsat på dyra spelare utan det är ett LAG. Ett lag byggt av många lokala spelare och som har en inre drivkraft som gör att man går att samma håll. Än så länge ser det onekligen bra ut för Landskrona som är obesegrat hemma på IP när publiken nu välkomnas tillbaka. Erik Pärsson och Andreas Murbeck är tillbaka i full träning.
Landskrona kommer garanterat att ha respekt för motståndet. Med Pontus Engblom och Linus Hallenius på topp är det få andra lag som kan matcha en sådan anfallsduo. Samtidigt har Giffarna visat sig dödliga flera gånger om. Särskilt på bortaplan. Senast föll man med 0-2 borta mot AFC Eskilstuna och det är nog lite smått pressat uppe i norr. Många experter menar att det här laget absolut ska ta sig upp i år och jag kan bara hålla med sett till startelvan. Men riktigt så enkel är ju inte superettan. Jag har många gånger känt att tränaren Henrik Åhnstrand ibland är ute och cyklar när det kommer till det taktiska och att laget inte lyckas sätta sitt försvarsspel. Så var det i fjol och tendenser finns även på det i år trots ett ännu bättre lag.
Därför är jag inte alls säker på att Giffarna kommer vara ett av de två bästa lagen när vi summerar säsongen. Det här blir en tuff match för konstgräslaget från Sundsvall. Giffarna har torskat två bortamatcher i rad (0-1 mot Trelleborg) och Bois är som sagt obesegrat hemma.

SPELTIPS
Jag spelar Landskrona asian hcp 0 (pengarna åter vid kryss) till 1.95 hos bet365 (2/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip