Häcken går för gruppsegern i Svenska Cupen när man på måndagskvällen möter Landskrona på bortaplan. Här är mitt speltips.

Svenska cupen - Grupp 3
1. Brommapojkarna 1 1 0 0 3:0 3 3
2. Häcken 1 1 0 0 2:0 2 3
3. Östersund 1 0 0 1 0:2 -2 0
4. Landskrona 1 0 0 1 0:3 -3 0

Försäsongen

Landskrona - Mjällby 0-3
Utsikten - Landskrona 0-0
Landskrona - Trelleborg 3-2
BP - Landskrona 3-0 (Svenska Cupen)
Landskrona - Ängelholm 2-1

Kaddoura - Rahmani, Bruzelius, Karlsson, Dzabic, Ihler, Egnell, Jonsson, Edvardsson, Lindman, Kofi Asare

Tromsö - Häcken 4-2
Häcken - Haugesund 2-4
Nordsjälland - Häcken 3-0
Häcken - Östersunds FK 2-0

Abrahamsson - Sandberg, Hovland, Zecevic, Lundkvist - Rygaard, Romeo, Lindberg - Layouni, Hristic, Youssef

Häcken för tunga trots allt

Det har varit stor omsättning i Häcken den här försäsongen. Inte minst när det kommer till tränarposten som nu innehas av den förre Odd-tränaren Pål Arne Johansen från Norge. Försäsongen har inte varit någon höjdare men det är kanske inte så konstigt med tanke på skador och spelare som har lämnat.

Truppen till Bois:

Andreas Linde Peter Abrahamsson Simon Sandberg Abdulrazaq Ishaq Even Hovland Nikola Zecevic Abdoulaye Faye Adam Lundkvist Sigge Jansson Pontus Dahbo Romeo Amane Mikkel Rygaard Isak Brusberg Julius Lindberg Ali Youssef Srdjan Hrstic Blair Turgott Ola Kamara Severine Nioule John Paul Dembe

Läget i truppen Valgeir Lunddal, Simon Gustafson, Jacob Barret är tillbaka i träning med laget men är inte aktuella för match. Edward Chilufya och Zeidane Inoussa är inte aktuella för match, bägge har ådragit sig en stukad fot. Johan Hammar rehabtränar och inte aktuell för match. Amor Layouni har drabbats av en handskada och kan inte delta i matchen mot Landskrona.

Häcken imponerande inte direkt mot Östersund men vann till slut tack vare individuell kvalitet. Jag tror att laget har för många spetspelare som så sakteliga börjar komma igång för att Landskrona ska kunna stå emot den här kvällen. Bois var tämligen chanslöst borta mot BP och är på förhand ett mittenlag i Superettan som kanske kan utmana i toppen om man får allt att stämma, men rent truppmässigt finns det vassare lag i Superettan också. Här har man visserligen inget att förlora men samtidigt är det i princip uteslutet att laget kommer kunna att gå vidare som gruppetta efter den stortorsken. Bois har dessutom spetsige Kofi Asare borta.

Erik Hedenquist och Jesper Strid, Kofi Asare och Xavi Odhiambo är indisponibla.

Trupp: Amr Kaddoura, Svante Hildeman, Hampus Pauli, Rassa Rahmani, Gsutaf Westström, Gustaf Bruzelius, Philip Andersson, Victor Karlsson, Robin Dzabic, Frederik Ihler, Adam Egnell, Rasmus Wendt, Melker Jonsson, David Edvardsson, Max´Med Mohamed, Samuel Burakovsky, Vincent Sundberg, Max Nilsson, Emil Lindman, Sam Hegdal

SPELTIPS
Jag spelar Häcken halvtid/fulltid till 2.10 hos Bethard (2/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter
This is the stats tab
This is the post tip