Det vankas ett hett derby under tisdagskvällen i Superettan. Två klubbar som haft en del turbulens på sistone som letar lite efter sin stabilitet i årets säsong. Vi alla har hört om Helsingborgs sparkande av tränare och sportchef, men under några dagar har nu även Landskrona blivit av med klubbchefen och sportchefen. Det har rapporterats om olika syn på verksamheten men oavsett vad som ligger bakom är det synd att situationen uppstår mitt under pågående säsong. Sådant kan självklart spegla spelartruppen men också påverka det viktiga sommarfönstret som de lär behöva vara aktiva i. Positivt för både Landskrona och Helsingborg är att spelet på planen genererades i seger senast för dem båda och i alla fall något att bygga vidare på. Speciellt en hel del tyngd som släpptes från Helsingborgs axlar efter att äntligen ta en seger.

Landskrona spelade även på Landskrona IP senast där de tog emot Gefle IF. Det var en riktig överkörning spelmässigt där Gefle såg helt vilsna ut och Landskrona kunde föra spelet precis som de ville. Det var bara ineffektiviteten som stod emellan för ett mer bekvämt resultat. Matchen slutade 1-0 och det var en riktigt bra prestation i alla fall att ta med sig för Landskrona som säkerligen kommer vara extra taggade att knäppa Helsingborg på näsan här och inte låta dem komma ut ur krisen. 

Helsingborg spelade hemma mot GAIS i en på förhand väldigt jämn och tuff match. Så blev även fallet där klubbarna växlade taktpinnen i matchen. GAIS började starkast och kunde med lite tur även punktera matchen med tanke på hur problem Helsingborg hade med GAIS press. Värt att notera från Helsingborgs 4-3-3 var att Erik Ring spelade vänsterback. Det såg stundtals ut lite för offensivt och Friday kunde få stora ytor men ju längre matchen led började Helsingborg sätta sitt spel och en lite mer defensiv balans.

Värt att notera är att brorsorna Melker Widell (Landskrona) och Casper Widell (Helsingborg) möts i derbyt. Det kan vara en rolig matchen i matchen att hålla koll på. 

Svängig matchbild med två lag som ännu inte hittat helt rätt

Vill inte dra för stora växlar av Helsingborgs seger. De har trots allt haft problem i varje match och haft svårt att skapa de där riktiga målchanserna, det var ett steg framåt senast och kanske något som inger mer hopp i offensiven. Statistiken visar dock att motståndarna hittills haft högre expected goals i varje match. Däremot mentalt kommer segern absolut att ge mycket energi för laget här. Här har de också betydligt mer rutin hos sina spelare än i unga Landskrona. Men kvalitetsmässigt känns det mycket mer uppgående i hemmalaget Landskrona, de har flera spännande spelare påväg uppåt i seriesystemet medan flertalet i Helsingborg pekar nedåt. En jämn match på förhand men där jag tror matchen ändå kommer lägligt för Landskrona. Deras individuellt skickliga spelare kan absolut slå ut Helsingborgs virriga backlinje som inte satt sig. Väntar mig två hungriga lag med en svängig matchbild i båda halvlekarna och då hoppas jag på utdelning på chanserna.

Spel: Mål i båda halvlekarna till 1.80 hos Betsson
This is the stats tab
This is the post tip