Speltips: Landskrona vinner matchen till 2.00 bet365 (Håller dock nere insatsen med tanke på osäkerheten vart lagen står efter sina tapp av nyckelspelare)

_______

Efter ett längre uppehåll är det nu äntligen dags för den så jämna Superettan igen. Två lag som gjorde en stark vårsäsong ska nu mötas där Landskrona tar emot Jönköpings Södra. Landskrona spelade sitt genrep mot danska Sönderjyske där man förlorade med 2-1 efter att ha tagit ledningen. Jönköpings Södra förlorade med 0-3 mot IFK Värnamo där matchen fick avbrytas av oväder.

På hemmaplan har Landskrona tagit 13 av sina 17 poäng, således är det en självklarhet att de trivs bäst där. Målskyttet har dock lämnat mer att önska. Har för närvarande bara gjort 13 mål men där man haft rätt så högt xG senaste matcherna, vilket tyder på att laget är på rätt väg. Det har dock hänt en del under sommaruppehållet som sig alltid. Laget kanske bästa spelare, Camil Jebara, har skrivit på för Elfsborg. Vilket får ses som ett rejält tapp med tanke på bidragandet i offensiven med sin kreativitet och förmåga att utmana. In i hans ställe (?) kommer Rasmus Wendt från Lunds BK, som har liknande egenskaper och gjort en hel del mål i sina säsonger i Ettan Södra. Det är svårt att ersätta Camil Jebara, men kontraktet är skrivet till 2026 vilket tyder på att man tror mycket på sitt nyförvärv. Lämnat har även försvararen Alexander Tkacz gjort som haft en lång historia i Landskrona BoIS, en kulturbärare som också är svår att ersätta.

Gästerna J-Södra har varit riktigt målglada i år med hela 26 mål framåt men också släppt in 20 mål på 12 matcher. Det är ofta öppna matcher och underhållande fotboll det bjuds på. Under uppehållet har dock skyttekungen Pashang Abdulla skrivit på för Degerfors IF. Det gör att det lämnas ett stort tomrum efter honom i Södra. Nu gäller det snabbt att värva en ersättare, där det för närvarande ryktas om Yoann Fellrath från Skövde AIK (Uppdatering: Klar för Utsiktens BK). Till denna match blir det nog att förlita sig på Taylor Silverholt som axlar nia-rollen och sina andra offensiva mittfältare där Book varit pålitlig i poängproduktionen.

Råder en del osäkerhet hos lagen - Landskrona bättre i grunden

En svår match nu när det råder en hel del osäkerhet i båda lagen efter att ha tappat nyckelspelare. Tycker däremot att Landskrona har ett betydligt bättre grundspel och sitter ihop mer som lag än Södra. Tror det kommer bjudas på fina ytor i kantspelet, där en viss Jebara hade uppskattat denna match men där det ändå finns offensivt sparkapital som kan såra Jönköpings Södra. Känns mer osäkert hur gästerna ska klara sig utan Pashang som trots allt legat bakom det mesta i offensiven.

Speltips: Landskrona vinner matchen till 2.00 bet365 (Håller dock nere insatsen med tanke på osäkerheten vart lagen står efter sina tapp av nyckelspelare)
This is the stats tab
This is the post tip