Skånederby på lördagen när Superettan dundrar igång efter ett kort uppehåll.

SUPERETTAN
1. Landskrona 11 6 4 1 18:10 22
4. Trelleborgs FF 11 5 4 2 16:13 19

Landskrona hemma
6 4 2 0 9:4 14

Formen
F, O, V, V; V

Senaste match
Vasalund - Landskrona 0-3

Kaddoura - Tkacz, Olofsson, Wihlstand, Murbeck, Ottosson, Almadjed, Olsson, Heier, Eliasson-Hofsö, Petersson

TFF borta
5 2 2 19:8 8

Formen
F, F, V, V, V

Senaste match
Trelleborg - Falkenberg 2-1

Kristensen - Livestam, Björkén, Jönsson, Blomberg, Håkansson, Petrovic, Ali Dhaini, Brkic, Kozica, Offia

Landskrona är utan tvekan vårsäsongens lag i superettan. Som nykomling, visserligen inte vilken nykomling som helst, så har laget gått superbra och leder superettan inför omstarten. Nu är frågan givetvis om BoIS kan behålla farten uppe efter ledigheten? Har det inte gått FÖR bra? Jag tror inte att BoIS håller hela vägen, däremot så ser jag inte varför laget skulle förfalla heller. Det är ett bra lag, balanserat och med många spelare som spelat tillsammans en tid och i klubbens färger. Harmonin är fin i BoIS och den ska inte underskattas. Nu väntar hemmaderby mot Trelleborg och där ser jag inte någon anledning till att den fina poängsviten inte ska kunna förlängas.
BoIS har bara torskat en match av åtta och visat sig väldigt svårslaget. Det ryktas om talangen Kevin Jensen och en del andra namn kan säkert få bud på sig efter den här starten, men än så länge är alla kvar.
Indisponibla inför matchen är Linus R Olsson, Andreas Murbeck, Erik Pärsson men annars har coach Billy Magnusson alla tillgängliga.
Trelleborg har en bra trupp och avslutade våren starkt med tre raka segrar. 1-0 mot Giffarna, 1-0 mot Värnamo och 2-1 mot Falkenberg. I laget finns en del allsvensk rutin. Johan Blomberg saknas dock på grund av avstängning, men annars ser det bra ut för TFF rent truppmässigt och jag tror på en spännande match mellan två lag som gärna vill få en pigg start på höstsäsongen.

BoIS trupp
Amr Kaddoura, Svante Hildeman, Johan Rapp, Viktor Wihlstrand, Philip Andersson, Alexander Tkacz, Dennis Olofsson, Hampus Ferhm Jonathan Asp, Passi Prudence, Måns Ekvall, Filip Olsson, Melker Heier, Filip Ottosson, Sumar Almadjed, Robin Hofsö, Nicklas Nielsen, Oscar Petersson, Kevin Jensen, Viktor Ekblom

TFF:s trupp
Hampus Nilsson, Kasper Kristensen, Fritiof Björkén, Isak Jönsson, Fredrik Liverstam, Anton Tideman, Jesper Modig, Mattias Håkansson, Tobias Karlsson, Henrik Johansson, Mouhammed-Ali Dhaini, Petar Petrovic, Simon Amin, Haris Brkic, Måns Söderqvist, Dzenis Kozica, Henry Offia, Fatawu Safiu.

SPELTIPS
Jag spelar båda lagen gör mål i Skånederbyt till 1.80 hos Bethard (2/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip