Speltips Allsvenskan

Världens finaste liga drar äntligen igång igen och intresset känns större än någonsin. Publiken fortsätter att vallfärda till matcherna i premiäromgången och det finns poddar, artiklar och videoinnehåll så det räcker och blir över från alla möjliga håll. För att höja temperaturen ytterligare vid sidan av fantasy, sitt supporterskap eller den dagliga bettingen ger det alltid lite extra krydda med långsiktiga investeringar. Har siktat in mig på både lägre och högre odds beroende på vad man föredrar att “låsa” upp när det gäller långsiktiga spel.

_____

Malmö FF står i skrivande stund i 1.70 på Expekt att vinna guld, vilket är skrämmande lågt. Allsvenska är inte så enkel men visst ska Malmö FF likväl vara klara favoriter med den trupp man besitter. Det som är mer intressant är däremot vilka som rankas tvåa, enligt de flesta sajter är BK Häcken tvåa tätt följt utav Djurgården. Litar dessvärre inte alls på BK Häcken som visserligen gjort många intressanta värvningar men det känns för långsökt att allt ska klaffa direkt. Försäsongen har inte varit speciellt imponerande och väntar mig att de istället kommer göra en jäkligt stark höst. Den tydliga tvåan är Djurgårdens IF som gjort ett riktigt starkt fönster och går från klarhet till klarhet. De har stabiliteten i försvaret för att ständigt kunna vara svårslagna och har nu spetsat truppen ytterligare offensivt med tyngre värvningar. De har sedan tidigare ett väldigt starkt mittfält. Tror verkligen på att Djurgården gör ett betydligt bättre år än förra året och det känns lite som en nystart. Kombinationen där Malmö FF vinner guld och Djurgårdens IF kommer tvåa till 6.50 är ett spel jag finner intressant.

Speltips:
Kombination Tabellplacering 1. Malmö FF 2. Djurgårdens IF odds: 6.50

_______

Nykomlingarna Västerås SK och GAIS stod för härliga bataljer i Superettan och det ska bli spännande att se om de vågar stå för samma identitet i den allra högsta serien. VSK har som vanligt gått på lite okändare värvningar men Kalle Karlsson har en erkänd pricksäkerhet i sin scouting och på att bygga lag. Försäsongen har sett mycket spännande ut där där man fortsatt visat på fin höjd mot storklubbarna men där möjligen jämnheten har saknats. Visar likväl på ett stort mod att spela fotboll och har ändå fått behålla stommen från Superettan där även succémannen Patric Åslund stannar till sommaren innan övergången sker till Djurgårdens IF. GAIS hyllade jag gång på gång i Superettan och har verkligen lyckats bygga upp en vinnarkultur som spelarna känner sig trygga i. Däremot kan förväntningarna bli lite verklighetsfrånvända och det kan snabbt börja storma i GAIS om resultaten går emot. VSK i jämförelse går lite mer under radarn medan GAIS kommer få dra på sig den stora kostymen och få mer press på sig. Truppmässigt har de likt VSK kunnat bygga vidare på föregående säsong. Visst kommer det vara fortsatt fartfyllt offensivt och bjudas på en attraktiv fotboll, frågan är hur stor lust man har till att gneta till sig dom där livsviktiga poängen när det ibland blir allt annat än fotboll som spelas? Nja, tror att Västerås SK kan uppträda smartare och anpassa sig mer efter motståndet, tycker inte att laget ska vara underdogs mot att komma före GAIS i tabellen.

Speltips: Västerås SK sluter före GAIS i tabellen till 2.20

______________________

Skyttekung? Ja, det finns många lockande spelare. Mest spelsugen ser Malmö FF:s kanonvärvning Erik Botheim ut. Efter det stått lite stilla i Salernitana efter en succésäsong hos Bodö Glimt är nu Erik Botheim på måljakt igen. Och visst har han fått en härlig start i Malmö FF med tre mål på de tre senaste matcherna där han fått chansen från start. Hotet är såklart hans kollega Isaac Kiese Thelin som är en målskytt av hög rang, däremot har vi sett mer och mer båda spela samtidigt. Dessutom i Europaspel som lär prioriteras kommer nog Kiese Thelin vara den första spelaren att vilas av dem två. Gillar det höga oddset på Botheim och ser det inte som alltför orimligt att han tar hem skytteligan.

Speltips: Botheim skyttekung 9.00

________________________

När vi ändå är inne på målskyttar så kikar vi in två andra spelare vars lag är helt (?) beroende av att de levererar 10+ mål under säsongen. De är åtminstone lag som skapar mycket målchanser framåt och som har tränare som premierar en offensivare fotboll med mycket fokus på strikerpositionen. Både Kim Hellberg (Hammarby IF) och Andreas Alm (IFK Norrköping) har haft stora målskyttar under sina sejourer i Allsvenskan. Det har varit mycket transferrykten om Erabi men med Expekts “försäkring” med att en spelare måste spela minst 50% av säsongen eller avsluta säsongen i det nuvarande laget finns det ändå goda förhoppningar. Erabi ådrog sig en skada i slutet av förra säsongen när han såg som hetast ut och stannade ändå på sju mål. Under 2024 ska han definitivt klara fem mål till. Det är heller inte speciellt mycket konkurrens när Deniz Gul oftast fått komma in på kanten. När det gäller Totte Nyman så är han en målskytt av rang där det under föregående säsong slutade på åtta mål i ett Peking som hela hösten kändes väldigt trötta, nu har de ett mer brinn och sett spännande ut under försäsongen med mer rörelse runtomkring sig. Tror att en sådan spelare som Prica också kommer skapa fler målchanser och vara mer irrationell med sin rörlighet för motståndare vilket kommer öppna för Nyman.


Speltips: Erabi över 11.5 mål 1.85 (Spelet blir ogiltigt om spelaren inte avslutar i det aktuella laget eller spelar minst 50% av matcherna)

Christoffer Nyman ö10.5 mål Expekt 1.85
(Spelet blir ogiltigt om spelaren inte avslutar i det aktuella laget eller spelar minst 50% av matcherna)

______________________

Sammanfattning Långtidsspel hos Expekt

Speltips:
Kombination Tabellplacering 1. Malmö FF 2. Djurgårdens IF odds: 6.50


Speltips: Västerås SK sluter före GAIS i tabellen till 2.20 i odds


Speltips: Botheim skyttekung 9.00 i odds


Speltips: Erabi över 11.5 mål 1.85 i odds (Spelet blir ogiltigt om spelaren inte avslutar i det aktuella laget eller spelar minst 50% av matcherna)

Christoffer Nyman ö10.5 mål 1.85 i odds
(Spelet blir ogiltigt om spelaren inte avslutar i det aktuella laget eller spelar minst 50% av matcherna)
This is the stats tab
This is the post tip