Lördagens tredje match i den spanska La Liga spelas på Kanarieöarna där Las Palmas tar emot Atletico Madrid. Trots en sämre match senast mot Villarreal, där Atletico Madrid på hemmaplan förlorade med 0-1, så har oddset sjunkit på Madrid-laget, som dessutom har några viktiga spelare på skadelistan. Jag håller inte alls med marknaden här som har Atletico Madrid som en stor favorit. I mitt tycke ska inte Atletico Madrid klara av att vinna oftare än varannan gång och därmed finns det ett stort värde i att Las Palmas återigen ska gå obesegrade på hemmaplan.

Till mötet mot Atletico Madrid har Las Palmas anfallaren Marko Livaja avstängd, men han är inget större avbräck med endast fem mål gjorda denna säsong. I övrigt talar statistiken sitt klara språk. Även om Las Palmas är det nästsämsta laget i huvudligan så har de på hemmaplan spelat lysande. De har endast två förluster på sjutton matcher, vilket vittnar om hur svårt det är att ta poäng på Estadio Gran Canaria. Vi får gå tillbaka till den 24:e februari då Los Amarillos inte gjorde något mål på hemmaplan och förlorade med 0-1 Real Sociedad. Sedan dess har de alltså lyckats med att vara obesegrade och då har de ändå mött lag som har haft en bättre form än vad Atletico Madrid har just nu.

Det såg inget vidare ut mot Villarreal senast för Atletico Madrids del. Även om de hade övertaget i matchen så var det rätt så uddlöst i de avgörande lägen. Diego Simeone fortsätter att spela med ett försvarsinriktat spel som mot försvarsskickliga lag inte alltid lönar sig. Dock blir det en annan uppställning då Atletico Madrid saknar två stycken ordinarie backen i Diego Godin, som har dragit på sig för många gula kort och Juanfran, som har en lårskada. Dessutom saknas även en ersättare i den skadade mittbacken Å ime Vrsaljko och den offensiva mittfältaren Yannick Ferreira Carrasco, som har både en axelskada samt en smäll på nyckelbenet.

Ett flertal viktiga avbräck gör att Atletico Madrid absolut inte ska klara av att vinna oftare än varannan gång - med tanke på statistiken och dagens förutsättningar. Visst ska de ändå vara favoriter, i och med att de är Spaniens tredje bästa lag, men det är fortfarande hela 33 punkters marginal i detta spel. Därmed finner jag ett enormt värde i att spela 1X, att Las Palmas vinner matchen eller spelar oavgjort hemma mot Atletico Madrid, till 2.33 i odds hos Unibet .

This is the stats tab
This is the post tip