Fredagsmatchen i den spanska La Liga hämtas från Gran Canaria Stadium där stormakten Atletico Madrid har en lämplig uppgift när de gästar Las Palmas. Atletico Madrid är det mest formstarka laget i Spanien, som är på jakt efter en sjunde raka ligaseger. Mitt speltips landar på att de gör jobbet också, även om motståndet inte ska underskattas.

Nykomlingen hade en tuff start i den högsta divisionen. Det blev bara en seger på de första sju omgångar. Oktoberformen var dock fin med fyra segrar på fem försök, i alla tävlingar. Däremellan har det blivit nederlag också. Tränaren Garcia Pimienta har inte varit blyg med att han har gått all-in. Det är vinna eller försvinna som har varit filosofin. Något som också har räckt till en mittenplacering i tabellen. Inte illa pinkat.

Med en match mindre spelad än huvudkonkurrenterna Real Madrid och FC Barcelona ligger Atletico Madrid på en tredje plats i tabellen. Efter en halvdan inledning har Diego Simeone och hans gäng hittat rätt. Nyligen besegrades Celta Vigo på Balaidos där Antoine Griezmann gjort ett hat-trick i 3 - 0 segern. Han är i högform, likaså anfallskompisen Alvaro Morata som nätade sist i 2 - 1 segern över Alaves. Därutöver har det även gått bra i Champions League, där man har en seger över Feyenoord och två oavgjorda matcher mot Lazio och Celtic - båda på bortaplan.

Atletico klar favorit?

Denna säsong ser Atletico Madrid mycket vassa ut. Med den formen som spelarna har kommer de att hänga med i toppstriden - där det gäller att inte tappa poäng mot titelrivalerna. Ett mittenlag som Las Palmas ska inte ha mycket att sätta emot. Marknaden har Atletico Madrid som favoriter till seger, något för litet ändå med tanke på de senaste prestationerna.

Då Las Palmas har en bra form men har svårt att näta i massor kan detta bli en blytung uppgift.

Jag krånglar inte till det något mer utan lägger ett spel på att Atletico Madrid reser hem med samtliga tre poäng i behåll.

Speltips Las Palmas - Atletico Madrid:
2. Odds 1.70 hos Lucky Sports .
This is the stats tab
This is the post tip