Las Palmas:

La Liga-nykomlingen går alldeles utmärkt och återfinner sig på en tiondeplats i tabellen med resultatraden 7-4-7. Las Palmas har visat sig vara en tuff nöt att knäcka och Pío Pío har bara släppt in 15 mål på 18 matcher (och gjort 15). Så det blir ofta tajta och täta matcher när ögänget är inblandat.

Saúl Coco kommer spela Afrikanska mästerskapen med Ekvatorialguinea, men stannar kvar och kommer spela den här matchen. Julian Araújo är tillbaka från avstängning och Alberto Moleiro löper en kamp mot klockan om han ska bli fit för spel från sin nyckelbensskada. Las Palmas är starka på hemmaplan, där man bara förlorat en match, och man har bland annat besegrat Atlético Madrid här. Skulle man upprepa bedriften mot Barcelona är det första segern mot katalanerna sedan 1991.

Barcelona:

Xavi lär ha uppskattat det kortare vinteravbrottet när hans lag snubblade in i ledigheten med minst sagt tveksam form. Barcelona lyckades förvisso kliva in i uppehållet med en seger, 3-2 hemma mot Almería, men de tre poängen satt långt inne och Barcelona imponerade inte alls. Dessförinnan hade Blaugrana förlorat mot både Girona och Royal Antwerpen, samt kryssat mot Valencia.

De svaga resultaten mot slutet av 2023 gör att Barcelona tappat mark och nu ligger fyra i La Liga, tio poäng efter Real Madrid och Girona. Xavi har ett par namn på skadelistan: Pedri, Gavi, Marc-André ter Stegen, Marcos Alonso, Iñigo Martínez. Frenkie de Jong är dock tillbaka efter avstängning, vilket är viktigt, och nyförvärvet Vitor Roque är registrerad i tid för att kunna göra sin debut, även om 18-årige brassen lär få inleda på bänken.

Las Palmas tuff nöt att knäcka

Det råder förstås inga tvivel om att Barcelona är det starkare lagen av de två, och kommer Xavis lag upp i nivå ska man förstås lämna Kanarieöarna med tre poäng i bagaget. Barcelona imponerade dock inte alls på mig veckorna inför uppehållet, saknar ett par viktiga spelare, och möter ett Las Palmas som visat sig en tuff nöt att knäcka, som släpper in väldigt få mål och som tagit skalper på hemmaplan. Med de förutsättningarna ser jag större värde på hemmalaget. Las Palmas +1 AH finns till 2,03 hos Pinnacle .
This is the stats tab
This is the post tip