Måndagsmatchen i den spanska andradivisionen, La Liga 2, hämtas från Estadio Gran Canaria där Las Palmas tar emot Leganes. Två före detta La Liga lag, som parkerar i mitten av tabellen. Båda har fortfarande en chans till en kvalplats, när det återstår tio omgångar av ligaspelet. Las Palmas har haft en dunkel form men gick segrandes ur en duell senast. Leganes är mer konsekventa och har åtta raka matcher bakom sig i Segunda Division utan förlust. I mitt tycke är detta därmed ett vidöppet möte.

Under åren som Las Palmas spelade i La Liga var de ett extremt starkt hemmalag med ett skralt bortafacit. Denna säsong har de också misslyckats med hemmaspelet. De har sex raka hemmamatcher utan seger. Formen är minst sagt tveksamt rent allmänt. Efter fem raka ligamatcher utan seger tog de en trepoängare mot tabelltrean Valladolid. Toppanfallaren Armando Sadiku gjorde sitt första mål för säsongen och matchens enda. En skön och efterlängtad seger. Dock inget som tyder på en förbättring.

Leganes har höjt sig och spelat bra under en längre tid. Framförallt har de varit rejält svårslagna. De två senaste ligamatcher har slutat 1 - 1, mot UD Ibiza och Sporting Gijon. Anfallsspelet har fungerat utmärkt, då laget har nätat i sex raka tillställningar.

Las Palmas är ingen favorit att hålla i handen, med tanke på dagsformen. Leganes ska ha en minst lika stor chans till poäng. Därmed blir det ett spel på att Las Palmas inte vinner matchen utan att den slutar oavgjort eller med en rak seger till Leganes.

Speltips Las Palmas - Leganes:
X2 - odds 1.80 hos Pinnacle .

---
Preliminär startelva - Las Palmas:
Alvaro Valles, Sergi Cardona, Eric Curbelo, Saul Coco, Alvaro Lemos, Omenuke Mfulu, Jonathan Viera, Kirian Rodriguez, Alberto Moleiro, Armando Sadiku & Jese.

Preliminär startelva - Leganes:
Daniel Jimenez, Allan Nyom, Jimmy Giraudon, Sergio Gonzalez, Javier Hernandez, Seydouba Cisse, Jose Recio, Ruben Pardo, Robert Ibanez, Jon Bautista & Jose Arnaiz.
---

This is the stats tab
This is the post tip