Söndagens sista match i den spanska La Liga spelas på Estadio Gran Canaria där nästjumbon Las Palmas tar sig an mittenlaget Real Betis. Detta är ett helt öppet möte som kan sluta 0-0 eller lika gärna 3-3. I mitt tycke finns det ingen favorit i denna match och tabellen talat sitt tydliga språk. Formen hos båda lagen är usel samt att Las Palmas har drabbats av skador. Marknaden har hemmalaget som en favorit och därmed är det intressant att kika närmare på ett spel där Real Betis ska ta åtminstone en poäng i mötet.

Att Las Palmas ligger nästsist i tabellen beror på att de har tagit en poäng på sina åtta senaste ligamatcher. Hur i all världen ska de de vara favoriter i nästa mötet mot Real Betis, speciellt med tanke på att de i den senaste matchen, som var cupmötet mot Deportivo La Coruna, dessutom förlorade med 2-3? Ingen aning faktiskt. Ytterstjärnan Vitolo skadade sig och är borta resten av säsongen. Sedan tidigare är Halilovic och Momo borta året ut så det är inte mycket som talar för en Las Palmas seger direkt.

Nu är inte Real Betis form lysande heller, men i alla fall bättre än Las Palmas sett till siffrorna. Här ser vi de åtta senaste matcherna i ligan:

LaLiga: 25/11, 2017
Real Betis 2-2 Girona

LaLiga: 20/11, 2017
Eibar 5-0 Real Betis

LaLiga: 3/11, 2017
Real Betis 2-2 Getafe

LaLiga: 30/10, 2017
Espanyol 1-0 Real Betis

LaLiga: 21/10, 2017
Real Betis 2-0 Alaves

LaLiga: 15/10, 2017
Real Betis 3-6 Valencia

LaLiga: 1/10, 2017
Sociedad 4-4 Real Betis

LaLiga: 25/9, 2017
Real Betis 4-0 Levante

Även om Real Betis är ett mycket starkare hemmalag än bortalag så har de ändå tagit viktiga poäng och gjort en massa mål när de har varit på besök i ligaspelet. Det tyder på en styrka och en klar förbättring som Quique Setien har infört sedan han kom till laget i somras. Laget har all kapacitet till att utmana på allvar i denna match och ska därmed inte ses som någon underdog i mötet.

De fem senaste inbördes matcherna har slutat med två segrar till Las Palmas och tre segrar till Real Betis. Då jag inte ser någon som helst anledning till att Las Palmas ska vara favoriter i mötet finner jag ett stort värde i att spela mot dem, alltså, X2, alltså att Real Betis tar en poäng i mötet eller vinner matchen till 1.75 i odds. Spelet läggs hos Unibet .

Preliminär startelva Las Palmas: Raul Lizoain, David Simon, Mauricio Lemos, Pedro Bigas, Dani Castellano, Vicente Gomez, Javi Castellano, Loic Remy, Jonathan Viera, Tana och Jonathan Calleri.

Preliminär startelva Real Betis: Antonio Adan, Riza Durmisi, Jordi Amat, Aissa Mandi, Antonio Barragan, Andres Guardado, Javi Garcia, Ryad Boudebouz, Cristian Tello Herrera, Sergio Leon och Joaquin.

This is the stats tab
This is the post tip