Speltips: Mål efter 77:59 @ 1,83 - bet365 -


Real Madrid har här chansen att gå upp i serieledning. Är inför denna match en poäng bakom sensationslaget Girona. På bortaplan har Real vunnit sju av tio matcher. Målskillnaden 18-7 visar dock att det inte handlat om några storvinster så här långt. Faktum är att 3-0 vinsten mot Girona är det kamp man gjort flest mål borta i.

Formen är bra och förlusten i Copa del Rey mot lokalkonkurrenten Atletico är, om inte glömd i alla fall inte färskast på näthinnan. Det som fansen minns närmast är 3-2 vinsten mot Almeria. Den satt långt inne då det stod 0-2 i halvtid. I andra halvlek gick det mesta Reals väg. Fick en billig straff med sig medan Almeria inte fick mycket med sig varken framåt eller bakåt och i 90+9 avgjorde Dani Carvajal. Stort topplag mot litet bottenlag, enough said!

Till denna match har man ett rejält avbräck då Jude Bellingham är avstängd efter plockat fem gula kort under säsongen. Brahim Diaz är dock ingen kass ersättare och som vi sagt i tidigare rekar så gör Diaz alltid ett bra jobb när han får speltid. Sen finns ju brassarna Vinicius Junior och Rodrygo att tillgå.

Lucas Vazquez är åter efter skada och fanns på bänken mot Almeria. Kan få svårt att peta Dani Carvajal så det blir nog bänken här också.
David Alaba, Eder Militao och målis Thibaut Courtois ej aktuella för spel på ett bra tag pga långtidsskador.

Las Palmas kämpar tapper men räcker det?

Las Palmas på åttonde plats är helt okej hemma på Kanarieön. 5-3-2 och 13-7 i målskillnad visar att det inte är något lag man bara åker och kör över. Hade en tuff period runt jul / nyår med en poäng på tre matcher och uttåg ur Copa del Rey mot grannön Tenerife. Fick i den matchen Julian Araujo utvisad efter att mexikanen använt huvudet på fel sätt. I matchen innan (mot Barcelona) var det Daley Sinkgraven som domaren skickade ut. Arajuo är fortfarande avstängd medan Sinkgraven får spela, om inte sjukdom sätter stopp för hans medverkan. Stod över senast och ska testas sent här.

Saknar Saul Coco som är på Africa Cup of Nations med Ekvatorialguinea men varken Sory Kaba (Guinea) eller Munir El Haddadi (Marocko) uttagna i sina landslag och det tackar så klart Las Palmas tränare Garcia Pimienta för då han kan använda anfallsduon här.

Med Bellingham borta för Real försvinner en hel del kraft offensivt men nog ska man ändå ta chansen att gå upp i toppen i La Liga. Las Palmas kommer bjuda på motstånd men har i flera matcher inte riktigt orkat stå emot hela vägen. Släppte in förlustbollen mot Barcelona i 90+3 på straff, Bilbao satte 1-0 i 90+4, Cadiz kvitterade i 84e och själva punkterade Las Palmas matchen mot Vallecano i 83e. Real avgjorde i sin tur som vi redan varit inne på i 90+9 senast mot Almeria och satte även sent mål mot Atletico både i Supercupen och Copa del Rey. Även mot lilla Arandina kom det sena mål i matchen. Så vi tror att det även här kan ramla in en boll sent i matchen.

Spelet sitter om det blir mål efter minut 77 i matchen.
This is the stats tab
This is the post tip