I returen i semifinal i kvalet till den spanska La Liga möts Las Palmas och Tenerife på nytt - denna gång på Estadio Gran Canaria.

Det första mötet vanns av Tenerife på Estadio Heliodoro Rodriguez Lopez. Jose Leon Bernal nätade matchens enda mål. Resultatet var allt annat än rättvist. Tenerife är fortsatt under isen. Las Palmas har en bra chans att vända på steken.

Las Palmas har fått upp farten i säsongens elfte timma. De avslutade säsongen med att vara obesegrade i elva raka ligamatcher - där de lyckades vinna samtliga fem sista omgångar. Tränaren Garcia Pimienta har byggt ett stark försvar. Framåt har Jese Rodriguez, med 11 mål, levererat. Samt den offensiva mittfältaren Jonathan Viera, som nätade sitt 13:e för säsongen, när Las Palmas avslutade säsongen med att slå Sporting Gijon med 1 - 0 på bortaplan. Innan dess lyckades de också besegra Real Oviedo, Alcorcon, Mirandes och Malaga. Dock blev det en förlust mot Tenerife, trots ett massivt bollinnehav på 73 %.

Formen hos Tenerife är usel - trots en seger i semin. Säsongen avslutades med tre raka förluster för tränaren Luis Miguel Ramis, som motiverade spelarna när det gällde som mest. Dock har laget fortsatt en måltorka och bekymmer med att näta. I de tre förlustmatcherna mot Malaga, Eibar och Cartagena släppte Tenerife in två mål, per match. Inget talar för att de ska lyckas hålla nollan mot målglada Las Palmas, som har slagit Tenerife i båda ligamatcherna denna säsong, med siffrorna 2 - 1 och 1 - 0.

I Las Palmas är det fortsatt skador på Saul Coco och Enzo Loiodice. Hos Tenerife är Alex Munoz, Andres Martin och Pablo Larrea i sjukstugan medan Javi Alonso och Samuel Shashoua är tveksamma till start. Dock inga nya frånvaron att rapportera. I finalen väntar vinnaren av mötet mellan Girona eller Eibar. Då Las Palmas har allt som krävs för att bryta ner gästerna finner jag ett stort värde i dubbla degen på att de vinner returen. Vid en ettmålsseger går mötet vidare till en förlängning och eventuellt straffar.

Speltips Las Palmas - Tenerife:
1 - odds 2.01 hos Pinnacle .

---
Preliminär startelva - Las Palmas:
Alvaro Valles, Sergi Cardona, Eric Curbelo, Raul Navas, Alvaro Lemos, Alberto Moleiro, Jonathan Viera, Omenuke Mfulu, Kirian Rodriguez, Jese Rodriguez & Rafa Mujica.

Preliminär startelva - Tenerife:
Juan Soriano, Shaquell Moore, Carlos Ruiz, Jose Leon, Jeremy Mellot, Victor Mollejo, Alex Corredera, Aitor Sanz, Alex Bermejo Escribano, Mario Gonzalez & Enric Gallego.
---

TV: Ulriks och Olivers bästa tips i Nations League och Ettan på Stryket!





This is the stats tab
This is the post tip