Dags för åttondelsfinaler i Europa League och vi tar oss ner mot Österrike för att se hemmalaget Lask Linz ta emot formstarka giganten Manchester United. United tog sig vidare ur sextondelsfinalen efter att komfortabelt ha slagit ut belgiska Club Brügge. Trots en knackig start med oavgjort resultat på bortaplan vann United enkelt hemma 5-0 och gick vidare med ett sammanlagt resultat på 6-1. Lask Linz tog sig vidare efter att ha slagit ut AZ Alkmaar med sammanlagt resultat 3-1, likt United kryssade Lask Linz bortamötet och vann sedan på hemmaplan med 2-0.

Man United har efter krossen mot Brügge senast i Europa League kryssat borta mot Everton och efter det vunnit två raka matcher. Först besegrade man Derby Country med 3-0 i cupen och efter det en stod giganterna från Manchester för en riktig bataljvinst i derbyt mot ärkerivalen Manchester City. Solskjær börjar få mer och mer struktur på sitt lag samtidigt som offensiven börjar komma igång mer. Den främsta bidragande orsaken till det förbättrade anfallsspelet är nyförvärvet Bruno Fernandes, som dessutom har hittat sig en lekpartner i Martial som bjöd på en fin insats senast mot City med ett riktigt klassmål.

Lask Linz har efter avancemanget mot AZ två av två möjliga vinster i ligan, dock åkte den Österrikiska klubben på en förlust i semifinalen i inhemska cupen mot Salzburg med 1-0. Laget står hittills för en fin säsong och toppar ligan före Salzburg med sex poäng fler inspelade. Laget har en vass anfallare med namnet Joao Klauss som toppar interna skytteligan för Lask med sina nio fullträffar.
Lask Linz tvingas spela denna match inför max 500 åskådare – folktom arena i princip alltså – och har stora problem i truppen.
Ordinarie backarna Philipp Wiesinger (19/1) och Petar Filipovic (13/2) är avstängda. Ny skada stör centrala mittfältaren Thomas Goiginger (19/5) och yttern Marvin Potzmann (16/1) är också "out".

Solskjær kommer troligtvis att rotera lite i startelvan och vi kan förvänta oss att spelare som Bailly, McTominay och Ighalo kommer kliva in i startelvan. United besitter en bra bredd i sin spelartrupp även om man har en ny skada till idag; Matrial. Sedan tidigare saknas Rashford och Pogba.

Enligt mig är United det bättre laget även fast man roterar och har jag svårt att se att Lask ska kunna stå emot en storklubb som United. Spelare som Ighalo och Mata kommer troligtvis få chansen och blir ett stort hot för Uniteds offensiv som kommer skapa mycket möjligheter framåt. Mitt speltips blir därför Manchester United vinst till 1.92 ggr pengarna på 888sport , Unibet mm.

Speltips Lask Linz v Manchester United:
2 - odds 1.92 på 888sport , Unibet , Casumo eller LeoVegas

This is the stats tab
This is the post tip