Två målglad lag som öppnade säsongen med tre poäng.

Förra säsongen
Atalanta - Lazio 3-2
Lazio - Atalanta 3-3

Serie A 2019/20
3 Atalanta 38 23 9 6 98 48 +50 78
4 Lazio 38 24 6 8 79 42 +37 78

Seriepremiären

Cagliari - Lazio 0-2 (Lazzari, Immobile)
Torino - Atalanta 2-4 (Gomez, Muriel, Hateboer, de Roon)

Två lag som ska in i Champions League i höst. För Atalantas del är det andra året i rad efter förra säsongens succé. För Lazio är det första gången sedan säsongen 2007/2008.
Båda lagen inledde den här säsongen med tre poäng. Lazio stod för en stabil insats borta mot Cagliari och vann där med 2-0 efter mål av Lazzari och Immobile. Lazio, som är mitt favoritlag, har annars legat på latsidan under sillyn. Supportrarna undrar vad det är frågan om då laget visserligen är intakt sen förra säsongen, men heller inte är förstärkt på ett nämnvärt sätt trots att Champions League står runt hörnet.
Det bör landa ett ett par spelare innan fönstret stänger men den sportsliga ledningen är kritiserad. Lazio lär starta med samma lag som slog Cagliari.
Atalanta är det svårt att klaga på. Laget är välskött och spetsigt. Man spelar ett spel som är väldigt svårt att försvara sig mot. Presspelet är grymt och Gomez, Zapata är fantastiskt spetsiga. Josip Ilicic är tillbaka i truppen efter att ha försvunnit av personliga skäl. Men han behöver träna ikapp och väntas ännu inte vara redo. Förra säsongen var det målrika matcher lagen emellan. 2-2 i Rom och 3-2 till Atalanta i Bergamo. Jag har svårt att se något annat än en frejdig offensiv tillställning i kväll också. Min känsla är att Lazio är mer rädda för Atalanta än vice versa och lägger pengarna på gästerna.

Preliminära elvor (Whoscored)

Lazio (3-5-2) Strakosha - Radu, Acerbi, Patric - Lazzari, Milinkovic, Leiva, Alberto, Marusic - Correa, Immobile

Saknar: Felipe, Lulic, Muriqi

Atalanta (3-4-1-2) Sportiello - Toloi, Djimsiti, Palomino - Hateboer, Roon, Freuler, Gosens - Zapata, Malinovskiy

Saknar: Miranchuk, Gollini, Pessina, Piccini, Ilicic

SPELTIPS
Jag spelar Atalanta asian hcp 0 (pengarna åter vid kryss) till 1.93 hos bet365 (3/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip