Lazio:

Fjolårets Serie A-tvåa Lazio har inlett säsongen miserabelt med tre förluster på de inledande fyra matcherna i ligan och Maurizio Sarris gäng ser inte alls ut som under fjolårssäsongen. Defensiven läcker, man kontrollerar inte matcher på samma sätt och en potentiellt mer mångfasetterad offensiv har än så länge inte kunnat kompensera för det läckande försvarsspelet.
Enda segern så här långt kom överraskande nog borta mot regerande italienska mästarna Napoli – som också haft en lite bökig säsongsinledning – och den gångna helgen åkte Lazio på stryk i Turin, när man föll med klara 3-1 mot Juventus. Därutöver har Lazio förlorat mot både Lecce och Genoa.

Med Celtic och Feyenoord som gruppmotståndare, utöver tisdagens motståndare Atlético Madrid, bör det ändå på förhand vara öppet om de två förstaplatserna i gruppen, där Lazio kan blanda sig i – men då krävs en rejäl uppryckning.
Nyförvärvet Matteo Guendouzi lär på nytt knacka på dörren till startelvan. I övrigt har Sarri inga skador som stör.

Atlético Madrid:

Åkte på en riktig chock i form av säsongens första förlust i helgen – och det med besked. Valencia vann med hela 3-0 på mäktiga Mestalla och Diego Simeone lär vara revanschsugen när han nu återvänder till Den eviga staden för att ställas mot Lazio, där han spenderade flera säsonger som spelare och blanda annat vann scudetton under Sven-Göran Eriksson 2000.

Los Colchoneros har annars inlett säsongen skapligt med resultatraden 2-1-1 efter fyra matcher, där Atlético besegrat Granada med 3-0, Rayo Vallecano med 7-0 och kryssat borta mot Real Betis, 0-0.

Simeone dras med några mittfältsbekymmer där Koke, Thomas Lemar och Rodrigo De Paul återfinns på skadelistan, även om ”Cholo” har alternativ med spelare som Marcos Llorente, Saúl Ñiguez, Pablo Barrios

Lazio imponerar inte alls

Jag har inte alls varit imponerad av vad jag sett från Lazio så här långt. Det krävs en rejäl uppryckning från Maurizio Sarris gäng om det ska bli några framgångar den här säsongen, där det dessutom kommer bli utmanande att balansera med tillägget av Champions League-spel. Atlético Madrid lär vara revanschsuget efter plattmatchen i Valencia och jag håller Simeones lag, trots lite skadebekymmer, klart högre än Lazio utifrån hur det sett ut under säsongsinledningen. De rödvita bör ha goda poängchanser. Atlético Madrid DnB finns till 1,78 hos Bethard.
This is the stats tab
This is the post tip