På Stadio Olimpico tar Lazio emot Fiorentina i den italienska Serie A. Båda lagen har oavgjorda resultat i ryggen. Tre dagar senare är det dags att mötas. Förra säsongen vann Lazio båda möten med siffrorna 2 - 1. Denna säsong har Lazio kammat hem 22 poäng efter 15 omgångar medan Fiorentina har tagit 15 poäng. Dock har Fiorentina bytt tränaren, även om det ännu inte har gett så mycket effekt - bortsett från Juve matchen. Lazio offensiv är mycket starkare och bör fälla avgörande i detta möte.

Lazio har varit upp och ner denna säsong där problemet har varit att de har haft svårt att vara konsekventa. De är vidare i Champions League där de ska möta de regerande mästarna Bayern München. I ligan blandar de och ger. De gjorde en lysande match mot Napoli men föll i slutsekunderna mot Milan. Dock så reste de sig och spelade riktigt bra senast mot Genoa där Ciro Immobile gav Lazio ledningen på straff. Lazio var det bättre laget, med fler skott på och utanför mål, 60 % bollinnehav, men det ville sig inte. Mattia Destro kvitterade för Genoa i början av den andra halvleken och Lazio fick nöja sig med en poäng.

Och en poäng blev det även för Fiorentina senast, efter att ha slagit Juventus borta med hela 3 - 0 i matchen innan (där Fiorentina spelade med en man mer sedan minut 18). Fiorentina gjorde en usel match mot Bologna hemma, som slutade mållöst. Där skapade Fiorentina knappt någonting i matchen och fick till noll skott på mål. Gästerna Bologna ägde bollen och spelet mer än Fiorentina, som inte alls såg pigga och alerta ut. Fiorentinas bortaform har varit usel denna säsong, med tre förluster på de fem senaste matcher och en stor måltorkan (utom mot Juventus), där de misslyckades göra mål i fyra matcher dessförinnan.

Jag är övertygad om att Fiorentina kommer att få stora bekymmer mot Lazio - som i sin tur alltid lyckas hitta nätat. Det gäller bara att hålla ut och hålla tätt bakåt. Det borde Lazio lyckas med, då Fiorentinas offensiv fortsätter att vara relativ svag, för det mesta.

Därmed finner jag en stor sannolikhet i att Lazio tar en viktig trepoängare och lägger ett spel på en rak etta i matchen.

Speltips Lazio - Fiorentina:
1 - odds 1.91 hos Unibet , Casumo , 888sport & LeoVegas .

Unibet & bet365 livestreamar matchen.

---
Preliminär startelva från Sportsgambler.com - Lazio:
Thomas Strakosha, Francesco Acerbi, Wesley Hoedt, Luiz Felipe, Adam Marusic, Luis Alberto, Gonzalo Escalante, Sergej Milinkovic-Savic, Manuel Lazzari, Ciro Immobile & Felipe Caicedo.

Preliminär startelva från Sportsgambler.com - Fiorentina:
Bartlomiej Dragowski, Nikola Milenkovic, German Pezzella, Igor, Martin Caceres, Sofyan Amrabat, Eric Pulgar, Gaetano Castrovilli, Cristiano Biraghi, Dusan Vlahovic & Franck Ribery.
---

This is the stats tab
This is the post tip