Under detta år 2021 har Lazio varit magiska hemma på Stadio Olimpico i Rom, speciielt i den italienska Serie A. De har tio (!) raka segrar i ryggen inför nästa ligamatch där Genoa gästar dem. Motivation är på topp hos Lazio spelarna. Formen likaså. Med en match mindre spelad än konkurrenterna i toppen av tabellen ligger Lazio på en sjätte plats. Det är fem poäng upp till Juventus som inför omgången har den fjärde och sista Champions League biljetten - vilket är just det målet som är uppsatt i Lazio lägret.

Spelet har verkligen stämt för Lazio spelarna. Bortsett från bortaförlusten mot Napoli har Lazio vunnit sex av de sju övriga senaste ligamatcher. Senast blev det storvinst hemma mot topplaget AC Milan, som ligger precis ovanför Lazio i tabellen. Resultatsiffrorna skrevs till hela 3 - 0, efter två mål av anfallaren Joaquin Correa och ett mål av kollegan och skyttekungen Ciro Immobile (18 mål + 5 assister). Dessvärre drog försvararen Francesco Acerbi på sig sitt femte gula kort för säsongen och missar denna match.

Genoa har dock ett större avbräck i toppanfallaren Goran Pandev (6 mål + 2 assister), som också drog på sig sitt femte gula kort senast mot Spezia, i en match som de vann med 2 - 0. Innan dess hade Genoa plockat två poäng på fyra matcher. Laget befinner sig på den nedre halvan av tabellen. Det är fem poäng ner till bottenträsket. Så Genoa har all anledning att kriga vidare. Bortaformen är dock oroväckande med fyra förluster och en seger mot Parma på de fem senaste bortamatcherna.

Då Lazio är på jakt efter en Champions Leaue plats kommer de vara taggade till tänder. Genoa ska inte kunan stoppa dem. Därmed spelar jag på att Lazio vinner med fler än ett måls marginal, men slänger in en försäkring om de vinner med just ett mål. Spelet blir Lazio asiatisk handikapp -1, vilket innebär en förlust vid oavgjort eller en Genoa seger, pengarna tillbaka vid seger med ett mål för Lazio (1–0, 2–1, etc.) och vinst vid en hemmaseger med två eller fler måls skillnad (2–0, 3–1, etc.) för Lazio.

Speltips Lazio - Genoa:
1 asian -1. Odds 1.68 hos Unibet , 888sport & LeoVegas .

Unibet livestreamar matchen.

---
Bekräftad startelva - Lazio:
Pepe Reina, Adam Marusic, Wesley Hoedt, Stefan Daniel Radu, Manuel Lazzari, Sergej Milinkovic-Savic, Lucas Leiva, Luis Alberto, Senad Lulic, Ciro Immobile & Joaquin Correa.

Bekräftad startelva - Genoa:
Mattia Perin, Andrea Masiello, Ivan Radovanovic, Davide Biraschi, Edoardo Goldaniga, Miha Zajc, Milan Badelj, Kevin Strootman, Davide Zappacosta, Mattia Destro & Eldor Shomurodov.
---

This is the stats tab
This is the post tip