Coppa Italia-möte mellan Lazio och nykomlingen Genoa.

Senaste möten
Lazio - Genoa 0-1

Serie A
9. Lazio 14 6 2 6 15:15 0 20
14. Genoa 14 4 3 7 15:19 -4 15

Lazio hemma
7 4 2 1 8:4 4 14

Formen
V, O, F, V, V

Senaste match
Lazio - Cagliari 1-0

Genoa borta
7 1 1 5 5:10 -5 4

Formen
V, F, V, F, O

Senaste match
Genoa - Empoli 1-1

Räkna med stor rotation

Lazio slåss på dubbla fronter i ligaspelet och i Champions League. I ligan har det gått lite knackigt, minst sagt, men hemmaspelet har trots allt varit rätt stabilt. Den enda förlusten kom dock just mot Genoa i inledningen av säsongen.
Lazio vann senast mot Cagliari utan imponera. Och innan dess slog man Celtic, välförtjänt, men utan att imponera. Det känns som det finns mer att ta av i den här truppen men det verkar onekligen ta tid och den hade mått bra av någon stjärna till på ytterforwardsplatserna eller som offensiv mittfältare. För det har varit generellt väldigt uddlöst i Lazio och man har haft svårt att leverera i ligaspelet när Champions League värderats högt också. Nu är man redan klart för CL-slutspel (en enorm framgång) och kan fokusera lite mer på det inhemska.
Hur värderar man då Coppa Italia? Inte särskilt högt tror jag. Nu när man fått känna på vilken guldkant det är att spela i CL tror jag att det är all in på att komma topp-fyra i ligan och fokus förstås på CL. Därför lär det bli väldigt reservbetonat här.
Lazio kommer dock att dominera matchen sett till bollinnehav, för det är Sarris way to go, men om man vinner eller inte det vågar jag inte tro.
Genoa är ingen vanlig nykomling utan en klubb som har alla verktyg för att fortsätta spela Serie A-fotboll. De var bara nere i B och vände och har visat att man definitivt kan hänga kvar redan nu. Sedan är tabellen tajt och det går inte att ta något för givet.
Genoa kommer nog gå hårdare för den här matchen än Lazio i form av vilket lag man ställer upp med. Det kan mycket väl räcka till att slå ut hemmalaget, men jag tror framförallt att det här blir en målsnål tillställning. Det är tendensen i Lazios fall. Rätt bra försvarsspel, mycket bollinnehav men mycket snack ohc liten verkstad i sista tredjedelen.
Genoa har bara gjort fem mål på bortaplan i år och sprutar inte in mål varken framåt eller bakåt. Albert Gudmundsson, Mattia Bani och Kevin Strootman saknas för gästerna medan Lazio främst har problem i bakre leden som med Alessio Romagnoli. Man har dock hållit det tajt bakåt trots få alternativ i den lagdelen sista tiden.

SPELTIPS
Jag spelar under 2,5 mål i matchen till 1.73 hos nya spelbolaget X3000 (2/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter
This is the stats tab
This is the post tip