Roms Olympiastadion är Lazios fästning. Där har de varit obesegrade under de 16 senaste Serie A matcher. Som om detta inte vore bra nog har hela 14 av dessa matcher vunnits dessutom. Lazio har en tendens att resa sig och visa upp sig från sin bästa sida, speciellt när andra topplag gästar dem. Så väntas det bli fallet när de regerande ligamästarna Inter kommer på besök. Marknaden har Inter som en liten favoriter till seger. I mitt tycke är mötet vidöppet, där Lazio ska ha lika stor chans till poäng.

Tränaren Maurizio Sarri har inlett piggt i sitt nya jobb med Lazio. Efter en blandad start tog Lazio två raka segrar i slutet av september över ärkerivalen AS Roma i ligan och Lokomotiv Moskva i Europa League. Laget fick inte vila länge innan det tuffa bortamötet mot Bologna, där det blev en förlust. Skytteliga ledaren Ciro Immobile hade lårproblem och missade förlustmatchen, men är redo att spela i toppmötet mot Inter. Vilken förstärkning Lazio får! Ciro Immobile har nätat 6 mål och assisterar 2 gånger.

I Inter finns Edin Dzeko på topp, som har nätat lika många gånger som Ciro Immobile. Anfallskollegan Lautaro Martinez har gjort 5 mål. Detta har lett till att Inter är det laget som har nätat flest gånger av alla i Serie A. Efter sju omgångar är Inter fortfarande obesegrade. Dock har det blivit två stycken 2 - 2 matcher, mot Sampdoria och nyligen Champions League laget Atalanta. De övriga fem matcher har i regel vunnits med stora siffror. Ett stort test väntar i Rom där den förlustfria sviten kan spräckas.

Det är två starka Serie A lag som möts, som har alla ingredienser till att bjuda på en hög underhållning. Mötet väntas bli målrikt, då lagen har en massa anfallsvapen som är i högform. Lazio fantastiska hemmasvit är något att ta på allvar. Även om Inter har det som krävs för att bryta den så ska de inte vara givna favoriter till att vinna mötet. Lazio har visat sig vara svårslagna i stora matcher och kommer att bjuda upp på kamp. Därmed lägger jag ett spel på att Lazio tar minst en eller tre poäng i matchen.

Speltips Lazio - Inter:
1X. Odds 1.76 hos Pinnacle .

---
Bekräftad startelva - Lazio:
Pepe Reina, Adam Marusic, Luiz Felipe, Patric, Elseid Hysaj, Toma Basic, Lucas Leiva, Sergej Milinkovic-Savic, Pedro Rodriguez, Ciro Immobile & Felipe Anderson.

Bekräftad startelva - Inter:
Samir Handanovic, Alessandro Bastoni, Stefan de Vrij, Milan Skriniar, Federico Dimarco, Roberto Gagliardini, Marcelo Brozovic, Nicolo Barella, Matteo Darmian, Ivan Perisic & Edin Dzeko.
---

This is the stats tab
This is the post tip