Spännande stormatch i Serie A. Här är mitt speltips.

Senaste möten
Inter - Lazio 3-1
Lazio - Inter 3-1

SERIE A
1. Inter 15 12 2 1 37:7 30 38
10. Lazio 15 6 3 6 16:16 0 21

Lazio hemma
7 4 2 1 8:4 4 14

Formen
V, V, V, O, F

Senaste match
Atlético Madrid - Lazio 2-0

Saknar: Isaksen
Osäkra: Patric, Romagnoli

Inter borta
7 6 1 0 16:2 14 19

Formen
O, O, V, V, O

Senaste match
Inter - Real Sociedad 0-0

Saknar: De Vrij, Dumfries
Osäkra: Cuadrado

Fördel Inter trots bortaplan

Juventus tog inte chansen borta mot nykomlingen Genoa och nu har Inter chansen att rycka lite i Serie A-toppen. På pappret är det här förstås ingen plättlätt match. Att komma till Rom är alltid svårt och att möta Roma eller Lazio är riktiga publikmatcher och det brukar bli väldigt mycket känslor.
Som Laziosupporter ser jag dock inte hur lagets trend med en trubbig offensiv och vikande form på vissa spelare ska räcka i den här typen av matcher. Visst, Inter kan också ha en dålig dag men det är ganska stor skillnad på spetsspelarna i de båda lagen. Inte minst då många i Lazio som sagt inte varit speciellt vassa i höst. Poängen har tagits främst i CL-spelet och hemma på Stadio Olimpico mot sämre lag, men ofta utan att imponera.
Lazios gamla tränare Simone Inzaghi har å sin sida byggt ett spel med Inter som känns betydligt mer effektivt och man har ex antal spelare på bänken som kan göra skillnad också. Inter har 14 matcher (i olika turneringar och seriespel) utan förlust och kommer hit med vind i seglen. Visst hade man hoppats slå Sociedad i CL i veckan för att säkra förstaplatsen i gruppen, men avancemanget var redan klart.
Lazio hade som förväntat tufft borta mot Atlético Madrid och innan dess sjabblade man bort tre poäng borta mot Verona (1-1).
Inter känns betydligt solidare som lag just nu och får mitt tips.

SPELTIPS
Jag spelar Inter till 1.76 hos X3000 (3/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter
This is the stats tab
This is the post tip