Stadio Olimpico bjuder på en viktig match för såväl Lazio som Lecce. Lazio försöker hålla fast i sin Champions League-plats, samtidigt som Lecce sprattlar för att hålla sig ovanför nedflyttningsstrecket.

Lazio:

Såg länge ut att ha mer eller mindre säkrat en Champions League-plats och från sin andraplats bakom överlägnsa Napoli hade Rom-klubben tillskansat sig ett skapligt avstånd till jagande lag. De senaste veckorna har dock inte alls gått Maurizio Sarris väg och efter tre förluster på de fyra senaste matcherna har Lazio fått se sig passerat av Juventus, och plötsligt är avståndet ner till jagande Inter och Milan bara en respektive två poäng.

Med fyra omgångar kvar att spela måste Lazio således återfinna formen och börja plocka upp trepoängare. Senast man spelade på hemmaplan blev det dock seger, när Sassuolo besegrades med 2-0 mitt emellan Lazios förlustmatcher mot de båda randiga Milano-klubbarna. Danilo Cataldi och Matias Vecino återfinns på frånvarolistan, men i övrigt ska Sarri ha fullt tillgängligt manskap.

Lecce:

Ligger på 16:e plats i Serie A och kämpar med näbbar och klor för att undvika nedflyttning tillbaka till Serie B. Senast åkte Lecce på en riktigt tung förlust hemma mot nedflyttningskonkurrenten Hellas Verona, 0-1, och med fyra omgångar kvar att spela är avståndet nu fyra poäng ner till Spezia under strecket.

Lecces form på bortaplan, som i stora drag under säsongen varit ganska skaplig med en resultatrad på 4-3-10 har blivit stadigt sämre de senaste månaderna med fem raka förluster – varav man lämnat fyra av dessa mållösa och bara mäktat med ett mål framåt. Överlag har Lecce haft det tufft på sistone med blott en seger och hela nio förluster på de elva senaste, och tre förluster på de fyra senaste.

Lazio ska ta tre poäng mot formsvagt Lecce

Lazio är klar favorit här och ska klara tre poäng mot ett nedflyttningshotat Lecce som haft det tufft på bortaplan på sistone med fem raka förluster – där man dessutom lämnat fyra av dessa mållösa. Bara jumbon Sampdoria har gjort färre mål än Lecce och mot ett solitt Lazioförsvar bör gänget från Apulien få det tufft.

Raka ettan finns till 1,68 hos Pinnacle . Lazio att vinna och hålla nollan finns till 2,51.
This is the stats tab
This is the post tip