Speltips mellan ett formstarkt Lazio och ett rätt så hyggligt Lecce.

Senaste möten
Lecce - Lazio 2-1

Serie A
7. Lazio 19 9 3 7 23:20 3 30
13. Lecce 19 4 9 6 20:25 -5 21

Lazio hemma
9 5 2 2 11:7 4 17

Formen
F, V, V, V; V

Senaste match
Lazio - Roma 1-0 (Coppa Italia)

Lecce borta
9 0 5 4 8:13 -5 5

Formen
O, V, F, F, O

Senaste match
Lecce - Cagliari 1-1

Lazio har träffat rätt

Som rubriken säger så är Lazio inne i ett väldigt fint flow just nu. Fyra raka segrar och 1-0 i cupen mot värsta rivalen Roma nu senast. Det är framförallt defensiven som klickat och det har gjort att hela laget känner en trygghet och ett lugn. Skönt för coach Sarri som länge haft stora problem med att få laget att uppträda stabilt över en hel match.

Intressant nog så har Lazio varit bättre utan Immobile och med centertanken Casellanos i stället. "Tata" bidrar med tyngd och ett boxspel som skapar ytor åt andra. Immobile har gjort sina mål men stått för många dåliga matcher. Hur som helst så har Lazio bra form nu och många spelare som börjat hitta rätt igen. Nu kan det bli en del rotation i och med att man spelade mitt i veckan, men som sagt så har man hård konkurrens i truppen för tillfället.

Lecce gör det rätt bra i år men har dippat lite i sina prestationer. Man slog Lazio fullt rättvist i höstas men nu tror jag att Lazio är för stabila och med för gott självförtroende för Lecces del. Gästerna kommer från torsk mot Inter, Atalanta och senast 1-1 hemma mot Cagliari. Lecce saknar en del spelare som är på Afcon: Banda, Rafia, Touba. Även Dermaku och Sansone testas sent.

SPELTIPS
Jag spelar Lazio till 1.70 hos Bethard (3/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter
This is the stats tab
This is the post tip