Lazio ser rätt slutkörda ut för tillfället och Milan desto mer stabila. Här är mitt speltips på fredagskvällen.

Senaste möten
Milan - Lazio 2-0

Milan - Lazio 2-0
Lazio - Milan 4-0

Serie A
3. AC Milan 26 16 5 5 50:32 18 53
8. Lazio 26 12 4 10 32:28 4 40

Lazio hemma
12 6 3 3 13:9 4 21

Formen
V, V, F, V, F

Senaste match
Fiorentina - Lazio 2-1

Milan borta
13 7 3 3 28:24 4 24

Formen
V, V, F, F, O

Senaste match
Milan - Atalanta 1-1

Skador och avstängningar

Lazio: Patric och Rovella saknas på grund av skada

Milan: Jovic avstängd och Pobega skadad.

Milan känns fräschare

Jag vet faktiskt inte vad Sarri håller på med. Det är uppenbart att Lazios trupp inte är bred nog för att hålla på alla fronter, samtidigt så väljer han i stället att köra slut på sina nyckelspelare istället för att rotera laget. Det var precis det som hände mot Fiorentina som kunde vunnit mot Lazio med tre-fyra mål utan att det vore orättvist. Lazio får tillbaka viktige mittbacken Gila till den här matchen från avstängning, å andra sidan kan han inte göra så mycket åt att spelarna ser slitna ut och att självförtroendet fick sig en törn efter matchen senast.
Lazio har dessutom returen i Champions League mot Bayern München på tisdagen så frågan är hur prioriteringen ligger hos både tränare och spelare.

Milan kommer från en lite sämre period med torsk mot Monza på bortaplan följt av torsk mot Rennes i Europa League, där man ändå hade gått vidare. Sedan följde 1-1 hemma mot Atalanta som inte är ett dåligt lag. Med det sagt tror jag ändå att Milan kan höja sig till en nivå god nog för att slå Lazio som är i svajigt skick. Jag tror att Milans front med Pulisic, Loftus-Cheek, Leao och Giroud passar Lazio illa just nu och tror på Milan att vinna matchen. Sist lagen möttes vann Milan med 2-0 på San Siro.

SPELTIPS
Jag spelar Milan att vinna till 2.33 hos Betinia (3/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandah på twitter
This is the stats tab
This is the post tip