Lazio:

Var ytterst nära en fjärde förlust på säsongens inledande fem matcher – men i den femte övertidsminuten steg högst oväntat målvakten Ivan Provodel fram och nickade in 1-1-målet mot Atlético Madrid, serverad av Luis Alberto, i matchens absolut döende sekunder. Provodel räddade en viktig poäng och Maurizio Sarri lär hoppas att det kan skaka liv i en Laziosäsong som inte börjat övertygande. I ligaspelet har Lazio vunnit en match – överraskande nog borta mot regerande mästarna Napoli – men i övrigt förlorat mot Lecce, Genoa och Juventus.

Sarri har behöver till den här säsongen balansera Serie A med Champions League-spel, vilket ställer betydligt större krav på truppen – både sett till bredd och spets. Under lördagen får vi första signalen för hur väl rustat Lazio är för att hantera det tvåfrontskriget. Lazio har under sommaren – där man tappade nyckelkuggen Sergej Milinkovic-Savic - försökt bredda truppen med spelare som Daichi Kamada, Nicolò Rovella, Matteo Guendouzi med flera, men inledningen har så här långt inte varit övertygande.

Spelarna har fått en extra dags vila i veckan, efter Atlético-matchen, och det återstår att se ifall Sarri väljer att rotera sin trupp något här. Han har i övrigt inga skador som stör.

Monza:

Har inte inlett säsongen i rasande takt, men har också haft ett lite lurigt spelschema. Förlusterna har kommit borta mot topplagen Inter och Atalanta, samtidigt som man besegrat Empoli och kryssat mot högtflygande Lecce senast. Ambitiösa Monza slutade elva i första Serie A-säsongen i fjol och ambitionen är att ta nästa kliv denna säsong.

Monza förlorade båda matcherna mot Lazio i fjol, men var ett lag som kunde störa topplagen. Bara under våren lyckades Monza bland annat besegra Napoli, Fiorentina, Inter, Juventus och kryssa mot Roma. Raffaele Palladino får klara sig utan Luca Caldirola, som blev utvisad mot Lecce senast, och det finns frågetecken för Danilo D’Ambrosio, men i övrigt ska alla spelare finnas att tillgå.

Litar inte på Lazio

Lazio har inte övertygat i säsongsinledningen och jag tror det kan bli en lurig utmaning för Sarri, särskilt inledningsvis, att bolla Champions League och Serie A med tre matcher inom en veckas tid. Truppen har förvisso breddats, men Lazio har inte riktigt kommit till rätta med hur starkast möjliga lag ser ut. Monza har inte imponerat överdrivet i inledningen men är ett ambitiöst och framåtlutat lag som i fjol kunde störa topplagen både hemma och borta. Jag tror inte det här blir lätt för Lazio och håller mig undan från ettan här. Båda lagen gör mål (1,80) och Monza +1.0 (1,60) kan vara alternativ.
This is the stats tab
This is the post tip