Kvällen bjuder på en riktigt härlig toppmatch från den italienska huvudstaden. Lazio mot Napoli på Stadio Olimpico!
Jag väljer sida och spelar Lazio (draw no bet) till 2.10 hos LeoVegas . Alltså stålarna åter om matchen slutar kryss.

Jag är väl medveten om att Napoli vann båda mötena mot Lazio den förra säsongen, men jag köper inte alls att gästerna är favoriter i Rom under lördagen. Låt mig förklara varför.

Den så hyllade borstbindaren Maurizio Sarri har lämnat Neapel för London och Chelsea. Sarri har tagit med sig Jorginho till de brittiska som var lite av spindeln i nätet den förra säsongen. Dessutom har Napoli tappat Pepe Reina som faktiskt gjort det riktigt bra i Italien. Alltså, tre nyckelfigurer har lämnat klubben under sommaren.
Vad har kommit in?
Inte speciellt mycket. Fabián Ruiz från Real Betis och Simone Verdi från Bologna. Fullt dugliga spelare men knappast några lirare som tar Napoli till några nya höjder. Dessutom har lagkaptenen Marek Hamsik hintat om att han har varit sugen på att lämna Neapel under sommaren, utan framgång.
Det finns även en hel del frågetecken kring målvaktspositionen. Målvaktstalangen, Alex Meret, värvades in som en ersättare till Reina. Men han har brutit armen och kommer att missa runt 3 månader. Arsenal David Ospina ser därför ut att landa i Neapel-klubben på lån, men det är ingen spelare som kommer att komma till spel denna lördag.

Försäsongen har även sett riktigt jobbig ut. Det kommer att ta sin tid innan Carlo Ancelotti har satt sin prägel på laget. 0-5 och 1-3 förlusterna mot Liverpool och Wolfsburg har varit två tillställningar under försäsongen där Napoli sett fruktansvärt bleka ut. Nu går det såklart inte att dra några slutsatser ifrån träningsmatcher, men ni fattar. Det är inte samma Napoli som i fjol.
Jag tycker även att det går att argumentera för att Napoli överpresterade en aning den gångna säsongen.

Faouzi Ghoulam, Alex Meret och Amin Younes missar premiären för gästerna.

Lazio ser minst lika bra ut som den förra säsongen. Simone Inzaghi har fått ett år till i Rom och under sommaren har de himmelsblå örnarna fått behålla Ciro Immobile och inte minst Sergej Milinković-Savić. Superkey! Enda minuset är väl att man tappat Stefan de Vrij, men jag tycker ändå att man har ersatt holländaren ganska bra i form av landslagsmeriterade italienaren Francesco Acerbi. Forne Juve-spelaren Martin Cáceres, Milan Badelj och Joaquín Correa är tre andra nyförvärv som sticker ut.

Jordan Lukaku, Senad Lulic, Lucas Leiva och Patric kommer dock inte till spel i premiären. Naturligtvis några avbräck men Inzaghi kan likväl ställa ut en riktigt namn stark elva.

Summa summarum tycker jag Lazio ser betydligt mer "färdiga" ut som lag. Det kommer även som sagt att ta sin tid innan Ancelotti fått ordning på sitt lag.
Att Napoli kommer att vara med och slåss om Champions League-platser även den här säsongen känns inte alls otroligt, men visst ska väl Lazio råda som favoriter i hemmapremiären på Stadio Olimpico? Det känns inte som så i alla fall!

Förväntade laguppställningar (La Gazzetta dello Sport)
Lazio 3-5-2
Immobile L.Alberto
Cacares Sergej Badelj Parolo Marusic
Radu Acerbi L.Felipe
Strakosha

Napoli 4-3-3
Insigne Mertens Callejon
Zielinski Hamsik Allan
Rui Koulibaly Albiol Hysaj
Karnezis

This is the stats tab
This is the post tip