Spännande match mellan två offensivt skickliga Serie A-lag.

Senaste möten
Napoli - Lazio 4-0

Napoli - Lazio 5-2
Lazio - Napoli 2-0

SERIE A
3. Napoli 26 16 6 4 47:18 54
6. Lazio 26 12 7 7 53:40 43

Lazio hemma
12 7 4 1 31:16 25

Formen
F, V, F, O, O

Senaste matcher
Udinese - Lazio 1-1
Lazio - Porto 2-2 (Europa League)

Napoli borta
13 8 4 1 24:9 28

Formen
V, O, O, O, F

Senaste match
Napoli - Barcelona 2-4 (Europa League)

Preliminära elvor (Gazzetta dello Sport)

Lazio (4-3-3) Strakosha - Hysaj, Luiz Felipe, Patric, Marusic - Milenkovic Savic, Cataldi, Luis Alberto - Felipe Anderson, Immobile, Zaccagni

Saknar: Acerbi, Lazzari
Osäkra: Pedro

Napoli (4-2-3-1) Ospina - Di Lorenzo, Rrahmani, Koulibaly, Mario Rui - Demme, Fabian Ruiz - Elmas, Zielinski, Insigne - Osimhen

Saknar:
Osäkra: Lozano, Tuanzebe, Politano, Lobotka, Anguissa

Ja, det är två lag som verkligen blandar och ger och som på en bra dag kan slå vilket lag som helst i ligan, på en sämre dag kan de tappa poäng mot ett bottenlag. Därför tycker jag ganska omgående att välja sida i det här mötet inte är det enklaste. Lättare är det att förutse att Lazio kommer trycka gasen i botten här. Hemmalaget har dels revansch att utkräva från höstmötet där man fick smisk med 0-4 i Neapel. Dessutom är tabelläget viktigt på så sätt att ett par trepoängare i rad skulle skicka upp Lazio på allvar in i kampen om den fjärde och sista Champions League-platsen. Nu är det Juventus som sitter på den och Atalanta ligger mellan de båda lagen och lag som Roma och Fiorentina vill haka på underifrån.
Lazio har ett rätt bra skadeläge förutom att mittbacksstjärnan Acerbi missar matchen och att Pedro är osäker. Napoli har ett par namn som är osäkra.
Båda lagen åkte ur Europa League i veckan och kan nu fokusera fullt ut på ligan. Och det tror jag är bra för båda gängen. Napoli har chans på ligatiteln och kommer heller inte att ha jätterespekt för Lazio tror jag, därav känner jag att det är ett möte där båda lagen kommer gå för tre poäng. Samtidigt är ett oavgjort resultat ingen katastrof heller för något av lagen om det står och väger mot slutet. Därför känns båda lagen gör mål som ett smart spel denna söndagsfajt!

SPELTIPS
Jag plockar båda lagen gör mål till 1.75 hos Pinnacle (3/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

TV: Experternas helgdubbel till fyra gånger pengarna




This is the stats tab
This is the post tip