Intressant möte mellan två offensivt lagda lag. Här är mitt speltips.

Senaste möten
Napoli - Lazio 1-2

Napoli - Lazio 0-1
Lazio - Napoli 1-2

Serie A
6. Lazio 20 10 3 7 24:20 4 33
9. Napoli 20 9 4 7 30:25 5 31

Lazio hemma
10 6 2 2 12:7 5 20

Formen
V, V, V, V, F

Senaste matcher
Lazio - Lecce 1-0 (Serie A)
Inter - Lazio 3-0 (Italienska Supercupen)

Napoli borta
10 5 2 3 16:11 5 17

Formen
O, F, V, V, F

Senaste match
Napoli - Fiorentina 3-0 (Serie A)
Napoli - Inter 0-1 (Italienska Supercupen)

Båda lagen gör mål?

Lazio har haft en väldigt fin period i Serie A på sistone. 1-0-segern mot Lecce var lagets fjärde raka trepoängare och efter det satte man sig på ett plan till italienska supercupen i ... Saudiarabien. Lazio åkte ur i semifinalen mot Inter medan Napoli tog sig vidare mot Fiorentina och sedan föll i finalen mot Inter. Ett tråkigt jippo enligt mig som inte säger värst mycket.

Lazio var väldigt svajiga under hösten. Vann exempelvis borta mot Napoli men kunde torska mot bottenlag och tappa både bra spel och ledningar till poängförluster. Nu känns det dock som att Lazio fått ordning på defensiven. Gila har varit en pigg injektion i mittförsvaret och med både Romagnoli och Patric i god form har resultaten kommit. Patric är dock ur spel på grund av en axelskada liksom Zaccagni, som ändå är avstängd. Likaså gäller Immobile men han har inte varit lika bra som andra säsonger och det är till och med så att Sarri frivilligt valt att spela Castellanos före honom som nummer nio.

Napoli hade en ganska svag period bakom sig men slog Salernitana innan man åkte på supercupen. Så det har lossnat någorlunda och man stod upp rätt bra i finalen mot Inter (0-1). Här bör Walter Mazzarris mannar vara revanschsugna från mötet i Neapel och samtidigt fyllda av lite mer självförtroende än för ett par veckor sedan. Jag tror vi kommer få se en anfallsinriktad och öppen match. Båda lagen vill uppåt i tabellen för att slåss om Champions League-platserna på allvar och båda lagen har en rätt hygglig offensiv att trycka på med.

Men jag tror framförallt att lagens mindset kommer att vara offensivt inriktat och därför får vi nog se båda lagen gör mål.

SPELTIPS
Jag tar båda lagen gör mål till 1.96 hos Bethard (2/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter
This is the stats tab
This is the post tip