Lazio tar emot Novara från Serie C. Klart att det ska bli hemmaseger.

Serie A
4. Lazio 19 9 5 5 28:21 32

Formen
O, V, V, F, F

Senaste match
Lazio - Torino 1-1

SERIE C
10. Novara 19 5 11 3 25:17 26

Formen
V, O, O, V, O

Senaste match
Novara - Pontedera 1-0

Den här omgången av den italienska cupen ligger väldigt bra till för Serie A-lagen. Ligaspelet har uppehåll en vecka till och det här funkar alltså som ett genrep fast är en träningsmatch. Perfekt för att hitta formen inför tuffare uppgifter alltså.

I det här fallet betyder det att Lazios tränare Simone Inzaghi inte behöver tänka på förslitningar, laget har varit ledigt från matchspel sen den 29 december så det är inga slitna spelare alls. Därför blir det nog färre rotationer än om den här matchen legat mellan två seriematcher. Dessutom är det hemma på Olimpico i Rom så det kan inte bli så mycket sämre läge för en cupknall för Novara.

Gästerna är ett mittenlag i Serie C och det är klart, klart, klart att Lazio ska gå vidare härifrån. I truppen rapporteras inte många avbräck av betydelse. Immobili, Sergej mfl finns med. Lazio ska bara vinna och med normalt fokus god chans att hålla nollan också.

LAZIO (3-5-2): Strakosha; Bastos, Luiz Felipe, Acerbi; Marusic, Milinkovic, Badelj, Luis Alberto, Lukaku; Caicedo, Immobile

Saknar: Caceres, Cataldi, Rossi, Radu

NOVARA (4-3-1-2): Benedettini; Cinaglia, Sbraga, Bove, Visconti; Sciaudone, Ronaldo, Nardi; Schiavi; Manconi, Eusepi.

Saknar: Tartaglia, Cacia

SPELTIPS
Inget snack om att Lazio ska vinna hemma mot ett lag från Serie C. Jag spelar Lazio att vinna och hålla nollan till fina 1.87 hos FastBet eller Bethard (4/5 units).

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip